Biviši direktor RTS Milanović uskoro na slobodi ?

Kazna

Biviši direktor RTS Milanović uskoro na slobodi ?

Crna Hronika -
Milanoviću 31. avgusta ističe kazna koju je odslužio u požarevačkom zatvoru Zabela, ali nije sigurno da će se on istog dana naći na slobodi

BEOGRAD - Nekadašnji direktor RTS Dragoljub Milanović trebalo bi da izađe iz zatvora 1. septembra, posle deset godina robije zbog pogibije 16 radnika RTS u NATO bombardovanju. Milanoviću 31. avgusta ističe kazna koju je odslužio u požarevačkom zatvoru Zabela, ali nije sigurno da će se on istog dana naći na slobodi.

Milanoviću se sudi u Višem sudu u Beogradu za zloupotrebu službenog položaja prilikom dodele stanova radnicima RTS, koje je u završnoj fazi, a presuda se, prema najavama iz suda, očekuje vrlo brzo, navodi B92.

Na desetogodišnju kaznu zatvora je osuđen jer je sud utvrdio da je Milanović znao da će zgrada RTS biti bombardovana, a nije preduzeo mere da se zaposleni te noći zaštite i evakuišu.

Milanović je jedan od retkih osuđenika koji je zatvorsku kaznu odslužio u celosti. Jedno vreme u zatvoru je imao privilegije i dospeo je u "otvoreni tretman" ali su mu one brzo ukinute nakon reakcije porodica žrtava tragedije, podseća B92.

On je na suđenju rekao da je proces protiv njega "politički montiran" i da se ne oseća kao osuđenik, već kao "ratni zarobljenik NATO pakta i njihovih saradnika u Srbiji".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track