Najnovije vesti

HAPŠENJE U PANČEVU: Beograđanin oštetio budžet za 113 miliona, evo kako je to uradio
Foto: Kurir

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva

HAPŠENJE U PANČEVU: Beograđanin oštetio budžet za 113 miliona, evo kako je to uradio

Crna Hronika

PANČEVO - Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Pančevu uhapšen je jedan osumnjičeni iz Beograda zbog sumnje da je u svojstvu fizičkog lica, kao i u svojstvu vlasnika preduzetničke radnje u Pančevu, krivičnim delima nedozvoljene trgovine i poreske utaje oštetio budžet u ukupnom iznosu od oko 113 miliona dinara.

Osumnjičeni je uhapšen u zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, saopštila je Poreska uprava.

Sumnja se da je on tokom 2017. i 2018. godine koristeći poštanske usluge kurirske službe, izvršio prodaju dobara raznim kupcima, bez dokumentacije o nabavci, čime je obavljanjem neregistrovane delatnosti ostvario prihod od oko 33 miliona dinara.

Prometom dobara preko preduzetničke radnje u Pančevu ostvario je prihod od preko 313 miliona dinara, koji mu je isplaćen u gotovini od strane kurirske službe i koji nije evidentirao u poslovnim knjigama, navodi Poreska uprava.

Takođe, nije se prijavio kao PDV obveznik i nije obračunao i platio PDV u ukupnom iznosu od oko 53 miliona dinara, kao ni porez na dohodak građana u iznosu od oko 60 miliona dinara.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu, sproveden u Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu, gde će biti saslušan.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...