BRAĆA DRAGAN I RADE LAZIĆ IZ PROKUPLJA POSLE JEZIVOG ZLOČINA: Stric i strina nam mučki ubili oca zbog sudskog spora
Ogorčeni Dragan i Rade Lazić, Foto: Kurir

UDAREN MOTIKOM S LEĐA

BRAĆA DRAGAN I RADE LAZIĆ IZ PROKUPLJA POSLE JEZIVOG ZLOČINA: Stric i strina nam mučki ubili oca zbog sudskog spora

Crna Hronika -

Udaren je podmuklo, motikom s leđa, a telo su sakrili među tikve, pričaju sinovi Milorada Lazića, za čije su ubistvo osumnjičeni njegov brat i snaja

Sinovi Milorada Lazića (72) iz prokupačkog naselja Donja Draganja, koji je u subotu, 25. jula, ubijen u svom dvorištu, Dragan i Rade ogorčeni su na strica Živojina (73) i strinu Blagicu (70) Lazić, koji su uhapšeni zbog sumnje da su brutalno ubili Milorada.

- Nisu mu dali priliku da se odbrani. Mi bismo ih sada, da su ovde, zamolili da nam kažu istinu, zašto su to uradili i kako - kaže Miloradov sin Dragan Lazić.

Motiv ubistva

On dodaje da su tek sada svesni svega što se desilo i da ne mogu da se smire.

- Naš otac je bio krupan čovek i nikad nikom ništa loše nije učinio. Pogotovu ne svom bratu. Sudili su se oko podele zemljišta na kojem je zajednička kuća, ali moj otac nikad nije podneo nijednu tužbu protiv brata, već je sve tužbe podneo Živojin. Postoji i u zapisniku da je rekao da mu ustupa koliko mu treba i kada je na kraju ipak sud presudio u njegovu korist, evo šta ga je zadesilo - priča očajni Dragan.

Svi se slažu da je najverovatnije motiv ubistva, za koje je istraga tek započela, baš taj spor koji su braća vodila oko međe u dvorištu koje je iza kuće. On je trajao desetak godina i nedavno je konačno rešen.

- Sumnjamo da je strina ovde više kriva. Ipak, ništa nećemo reći dok se ne završi istraga i dok ne dobijemo nalaze obdukcije. Ono što znamo je da u ga sakrili u bašti u tikve i pokrili jaknom, a gde su policajci pronašli motiku, to ne znamo - kazao je Dragan.

foto: Kurir

Telo nesrećnog čoveka je u subotu oko 15 časova pronašao Rade, koji je krenuo da traži oca jer je bilo vreme ručku. Kako se sećaju Lazići, petnaestak minuta bio je van kuće u svom dvorištu.

- Bio je sakriven u ovim tikvama, uopšte se ništa nije videlo. Ležao je na stomaku i bio pokriven jaknom - priseća se Rade trenutka kad je pronašao oca.

Vukli ga po dvorištu

Ono što sve muči je kako je ubijen, a Lazići sumnjaju da je dovučen u ovaj deo dvorišta, a da se ubistvo desilo malo iznad, bliže kući.

- Vidite, polomljena je i loza koja je bila ovde, kao i ovo ostalo povrće. Kao da su ga vukli. Zašto su ga ubili, trebalo je da traže još deo dvorišta, tata im je dao, kao što im je ustupio i ovaj deo zbog prozora - pita se Rade.

Za obojicu sinova pokojnog Milorada istina je ono što žele u ovom trenutku najviše da saznaju. Još uvek ne mogu da prihvate smrt svoga oca, ali postupak strica i strine je ono što ih najviše boli. Kako kažu, nije trebalo tako da se završi među braćom.

ISTRAGA

Baba Božica udarila motikom Milorada?

Živojin i Božica Lazić sumnjiče se da su ubili Milorada Lazića, a policiju su dočekali u kući. Nakon što su saslušani kod višeg tužioca u Prokuplju, određen im je pritvor do 30 dana. U međuvremenu naložena je obdukcija, izdat nalog za DNK analize motike koja je pronađena i za koju se misli da je njome izvršen zločin. Nezvanično smo saznali da postoje podaci da je motičicom Milorada udarila snaja Božica, ali će se to tek utvrditi tokom istrage.

Kurir.rs/ Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track