CARINICI SE ODLUČILI NA DUBINSKU KONTROLU KAMIONA IZ ŠAPCA Prevozio kurirske pošiljke, pa otkriveno šta su Pazarci slali
Foto: Carina Srbije/Ilustracija

ovo je zabranjeno slati poštom

CARINICI SE ODLUČILI NA DUBINSKU KONTROLU KAMIONA IZ ŠAPCA Prevozio kurirske pošiljke, pa otkriveno šta su Pazarci slali

Crna Hronika -

Carinici su 10. avgusta 2020. godine prilikom takozvane "dubinske kontrole" kod mesta Bogutovac, na magistralnom putu Raška-Кraljevo, među kurirskim pošiljkama pronašli više od 23.000 pojedinačnih doza lekova, krema i sprejeva, kao i veću količinu garderobe, obuće i tehničke robe bez bilo kakve prateće dokumentacije.

Prekršaj je otkriven kada je radi kontrole zaustavljen kamion kurirske službe šabačkih registarskih oznaka.

foto: Carina Srbije

Кako na mestu zaustavljanja nije bilo uslova za detaljan pregled, vozilo je dopraćeno do Terminala Кraljevo.

foto: Carina Srbije

Tada je nakon istovara, među pošiljkama nekoliko pošiljalaca iz Novog Pazara adesiranim na različite primaoce pronađeno oko 18.000 komada različitih lekova, krema i sprejeva, kao i oko 5.000 tračica za merenje šećera u krvi.

foto: Carina Srbije

Među krijumčarenim lekovima je 200 pakovanja od po 50 tableta antpsihotika, koji se koristi u lečenju šizofrenije, različitih psihičkih poremećaja i staračke demencije, kao i 180 pakovanja od po 30 tableta antidepresiva.

foto: Carina Srbije

U pošiljkama se našlo i 60 kutija od po 20 tableta antikoagulansa, 40 pakovanja od po 12 kesica leka protiv prehlade i gripa, 30 pakovanja sa po 20 tableta diuretika, 192 tube antireumatske kreme i 50 bočica antibiotskog spreja za rane.

foto: Carina Srbije

Pored toga, u njima je pronađeno i 96 pakovanja sa po 50 tračica za merenje šećera u krvi, a pojedini lekovi obeleženi su akciznim markicama Albanije i takozvaniog "Кosova“.

Pored lekova, čiji je promet poštom zabranjen, u pošiljkama je otkriveno i oko 300 trenerki, helanki i patika sa oznakama poznatih robnih marki, kao i pet dizel motora, agregat za struju, prskalica i muzilica.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja