REKETAŠI HTELI ŽIVOG DA ME ZAPALE: Vlasnik kafića u Vranju otkriva zašto su pokušali da ga ubiju! VIDEO
Foto: Printscreen, Privatna Arhiva

horor

REKETAŠI HTELI ŽIVOG DA ME ZAPALE: Vlasnik kafića u Vranju otkriva zašto su pokušali da ga ubiju! VIDEO

Crna Hronika -

Sačekali su me sa šipkama, a kad sam ušao u „mini-moris“, ubacili su baklju, priča Vranjanac M. S.

Vlasnik kafića u centru Vranja M. S. brutalno je napadnut u četvrtak uveče kad su ga trojica muškaraca sačekala pred kućom i napali šipkama, a potom su mu ubacili baklju u kola kojima je pokušao da pobegne. M. S. je u poslednji čas uspeo da se izvuče, a „mini-moris“ je uništen.

M. S. kaže za Kurir daje napadnut jer nije hteo da plaća reket za svoj kafić i da su napadači nameravali da ga živog spale u kolima.

- Nisam hteo da im plaćam ništa, pokušavali su i ranije da me reketiraju. Nisu hteli da mi nanesu materijalnu štetu, jer su ispred kuće parkirani moj drugi automobil, kao i motor. Oni su čekali da ja dođem i da me zapale - priča M. S. i dodaje:

- Hteli su da im ja poslužim kao primer i da zaplaše druge da im plaćaju reket. Očekujem da se delo prekvalifikuje, da ne bude nanošenje materijalne štete, kola mi ništa ne znače u životu, niti ugrožavanje sigurnosti.

Plaćaju im da ne dolaze

Javna je tajna da napadači reketiraju vlasnike kafića po Vranju. - U doba korone, kad jedva plaćamo radnike i održavamo posao, dolazi neko da ti uzima pare i da ti dodatno pravi probleme, koji su nepodnošljivi. Bez obzira na zaradu, oni traže reket - kaže na kraju M. S. i ima poruku za kolege: - Možemo u životu sve da izgubimo, ali ima nešto što se zove dostojanstvo i to nikome ne treba da damo lako. Prijavite kriminalce!

Kad ti baciš baklju u kola u kojima sedi čovek, to je pokušaj ubistva. Da nisam izašao, ja bih izgoreo ili se ugušio od dima, jer se auto zaključava automatski. Sa mnom u kolima je trebalo da bude moj sin, jer sam mu ponudio da ga vozim kući iz grada. Sreća, otišao je da isprati devojku - priča naš sagovornik.

MUP je juče saopštio da je uhapšen M. K. (33) iz Vranja, jedan od osumnjičenih za napad na M. S., dok se za preostalom dvojicom traga.

Kurir.rs/ T. S.

Foto Printscreen, Privatna Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track