TUŽILAŠTVO TRAŽI PRITVOR DA NE BI UTICAO NA SVEDOKE: Miroslavu se na teret ipak stavlja ubistvo kolege lovca IZ NEHATA
Foto: Dragan Ilić

SASLUŠAN U NIŠU

TUŽILAŠTVO TRAŽI PRITVOR DA NE BI UTICAO NA SVEDOKE: Miroslavu se na teret ipak stavlja ubistvo kolege lovca IZ NEHATA

Crna Hronika -

U Osnovnom tužilaštvu u Nišu danas je saslušan Miroslav Č. (53) iz Gornjeg Dušnika povodom sumnje da je u nedelju u toku lova na divlje sviđe iz nehata usmrtio lovca Predraga M. (53).

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudu da Miroslavu Č. odredi pritvor kako ne bi uticao na svedoke koji treba da budu saslušani u toku istrage, potvrdio je za Kurir portparol suda Vlada Rakonjac.

O predlogu za pritvor oddlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu.

Miroslav Č. se sumnjiči da je počinio krivično delo nehatno lišenje života za koje je zaprećena kazna zatvora do pet godina.

Ova tragedija dogodila se u nedelju u toku lova na divlje svinje u Kaletincu kod Gadžžinog Hana.

Predrag M. je prema pisanju medija pogođen u desnu butinu, ali je iskrvario na putu do ambulante u oko 10 kilometara udaljenom Donjem Dušniku.

Predragovi rođaci izrazili su sumnju da ubistvo možda nije počinjeno iz nehata.

Zvanična istraga ne saopštava detalje, ali nezvanično sazajemo da je Miroslav izjavio da je regaovao kad je čuo šuštanje u šipražju i opalio u tom smeru. To je bio fatalan hitac kojim je Predrag pogodjen u butinu.

Prema njegovoj tvrdnji, Miroslav je tada pozvao ostale lovce u pomoć. Predrag je bio živ i jaukao je od bolova dok su mu lovci podvezivali ranu. Veruje se da to nije urađeno stručno pa je na putu do lekara ranjenik iskrvario i preminuo.

Forenzičari su potrdili da je hitac ispaljen iz te puške, ali niko zvanično nije saopštio da je Predrag, kako tvrde njgeovi rođaci, pogođen sa dva hica. To će biti poznato kada bude završena obdukcija.

(Kurir.rs/D.I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track