KACIGE POPUCALE OD SILINE UDARA Glani krivac nesreće OLUJNI VETAR: Marija sedela iza, udarili glavama u zaštitnu ogradu
Foto: Printscreen/ Facebook

Glavni krivac za nesreću olujni vetar?

KACIGE POPUCALE OD SILINE UDARA Glani krivac nesreće OLUJNI VETAR: Marija sedela iza, udarili glavama u zaštitnu ogradu

Crna Hronika -

Davor Čanković, brat poginulog bajkera iz Bora, koji je nastradao zajedno sa svojom ćerkom (17), kaže da im je porodica u trenu razorena

- Zadesila nas je velika tuga. Stalno sam sa svojom snajom, koja je u trenu izgubila muža i ćerku. Pokušavamo svi da joj pomognemo da preživi ovu situaciju. Ona je u šoku, potresena je tragedijom koja ju je zadesila i razorila joj porodicu.

Ovim rečima je za Kurir počeo potresnu ispovest Davor Čanković, brat bajkera Saše Čankovića (45) iz Bora, koji je u utorak po podne poginuo na auto-putu Beograd-Niš kod Mihajlovca sa svojom ćerkom Marijom (17).

Poslednji razgovor

Davor kaže da je njegova snaja van sebe, ali da ima sina, koji joj je ostao jedina nada i zbog koga mora da skupi snage.

- Oni su bili porodica za primer i veoma vezani. Nezamislivo mi je da više nisu zajedno. Saša je bio takav čovek da niko nije mogao da ga ne voli - priča Davor s knedlom u grlu.

Brat dodaje da se sa Sašom čuo samo dva sata pre tragedije, ne sluteći da im je to bio poslednji razgovor.

- Dok se s ćerkom pripremao da iz Smedereva krenu za Bor, javio mi se. Nije bilo nikakvih nagoveštaja da nešto nije u redu. Samo dva sata kasnije su zvali iz policije i obavestili nas o tragediji - kaže Davor i dodaje da je njegov brat pre polaska u Smederevo preduzeo sve da vožnja bude što bezbednija.

- Zato je uzeo moj motor, jer je noviji i udobniji od njegovog i gume su promenjene pet dana pre polaska. Učinio je to iz povećanog opreza, prvenstveno što je vozio ćerku Mariju. Svi znaju da je bio iskusan vozač, da je na motociklu od detinjstva i da nikada nije jurio. Međutim, nesreće je htela da ih zahvati olujni vetar i odbaci s kolovoza na metalni branik kraj auto-puta.

Kacige pukle

Podsetimo, otac i ćerka su kobnog dana otišli u Smederevo jer je Marija imala zakazan kozmetički tretman. Potom su prošetali gradom i oko 16 sati Marija se javila majci, rekavši da je sve u redu i da su krenuli kući. Nažalost, kada su izašli na auto-put, iznenada je počelo nevreme.

- Glavni krivac za nesreću najverovatnije je olujni vetar, koji je počeo da duva s boka i izbacio „hondu“ kojom je Saša upravljao, dok je Marija sedela iza njega. Saša i Marija su prilikom izletanja s kolovoza glavom udarili u zaštitnu ogradu, a od siline udarca oboma su pukle kacige, tako da im nije bilo spasa - dodao je izvor.

STIGLE VIZE RADOVAO SE ODLASKU U KANADU

l Saša je neposredno pre tragedije saznao da je dobio vizu za Kanadu i zato je bio raspoložen.

- Trebalo je da idemo zajedno. Planirali smo da, kad se malo stabilizujemo tamo, dovedemo i svoje porodice. I Marija se radovala zbog vize. Očekivala je da i ona jednog dana ode tamo da živi - priča Davor.

NA SAHRANU DOLAZE BAJKERI IZ INOSTRANSTVA

l Davor Čanković, koji je i sam bajker, kaže da će njegovi brat i bratanica biti sahranjeni sutra.

- Koliko je moj brat bio dobar čovek i omiljen potvrđuju i brojni pozivi i izrazi saučešća, ne samo iz Srbije već i iz inostranstva. Bajkeri iz Srbije i okolnih zemalja spremaju se na organizovani dolazak na sahranu da mu ukažu poslednju počast - kaže Davor.

Kurir.rs, Dragan Ilić/ Foto: Printscreen/ Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track