UŽAS! BRAĆA SE UTOPILA U JEZERU Očajna majka: Izgubili smo decu zbog trenutka nepažnje! SRCE MI SE ISKIDALO NA KOMADE!
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

UŽAS! BRAĆA SE UTOPILA U JEZERU Očajna majka: Izgubili smo decu zbog trenutka nepažnje! SRCE MI SE ISKIDALO NA KOMADE!

Crna Hronika -

Roditelji braće Danijela (5) i Dragiše (7), koji su se udavili pred njihovim očima,
kažu da su ih mališani kobnog dana molili da idu na plažu

Tog dana kupili smo starijem sinu garderobu za školu. Koliko se samo radovao. Umesto da ga vodim na prvi školski čas, pakujem nove stvari da mu stavim u sanduk.

Ovako je juče započela priču Dragana Metić, majka baraće Dragiše (7) i Danijela (5), koji su se u nedelju po podne utopili u jezeru Očage kod Lazarevca.

Svi su plakali

- Nisam mogla da zaspim cele noći. Slika tela mojih sinova mi je non-stop pred očima. Kada su ih spasioci izvukli, sve vreme sam bila tu. Jednog sam ljubila u glavu, drugog u ručicu. Privijala sam ih na grudi, ali ništa. Plakali su i lekari i policajci, svi koji su bili tamo, a meni se srce iskidalo na komade - priča Dragana, koja je kobnog dana sa sinovima, mlađom ćerkom i mužem došla na jezero da se rashlade.

Očuh kaže da krivi sebe zbog tragedije i da su zbog trenutka nepažnje ostali bez dece.

- Ja sam sve vreme pazio na njih u vodi, a žena je bila sa našom ćerkom od godinu dana. Danijel i Dragiša su se igrali u plićaku, bilo je tu još dece. Ćerkica je počela da plače, prišao sam da vidim zašto, a kada smo je umirili, pogledao sam u njihovom pravcu i nije ih bilo. Pitao sam decu gde su, a jedna devojčica mi je pokazala kuda su otišli. Tu su ih i našli, na dva metra dubine - priča uplakani očuh Kristijan i dodaje:

Radovali se

- Ne mogu da se nakajem što smo uopšte otišli na prokleto jezero, ali oni su me molili deset dana da idemo. Radovali su se kad smo krenuli. Da sam znao, zaključao bih nas sve u kuću.

Spasioci

Roditelji da brinu o deci

Spasioci koji rade na jezeru Očage kažu da je njihov kolega, koji je izvukao tela, u potpuno šoku. - Ovo je bio prvi put da mu se ovako nešto desi. Kolege nisu videle utapanje, jer davljenja nije bilo. Ovde je označeno zastavicama dokle je plićak i bezbedna dubina, ali bez obzira na to, roditelji moraju da paze na tako malu decu. Ovo je nezapamćena tragedija za sve nas - spasilac.

Apel MUP

Ronioci izvukli 17 utopljenika

Iz MUP apeluju na građane da ne koriste neuređena kupališta, ne ulaze pijani u vodu i nepripremljeni. Ronioci Žandarmerije od 30. aprila do danas bili su angažovani u traganju i izvlačenju 17 utopljenika. Veoma je važno da kupači obrate pažnju na mere bezbednosti, kao i da deca ne ulaze u vodu bez nadzora roditelja.

Jelena Rafailović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track