Najnovije vesti

ALBANCI IZ BRITANIJE NAFILOVALI AUTO PA KRENULI KUĆI: Srpske carinike nisu mogli da prevare, evo šta se desilo FOTO
Foto: Carina Srbije/Ilustracija

zaplena u preševu

ALBANCI IZ BRITANIJE NAFILOVALI AUTO PA KRENULI KUĆI: Srpske carinike nisu mogli da prevare, evo šta se desilo FOTO

Crna Hronika

Carinici su 26. avgusta 2020. godine, u saradnji sa policijom, na graničnom prelazu Preševo sprečili pokušaj jednog bračnog para da u šupljinama porodičnog automobila prokrijumčare 7.000 cigareta.

Prekršaj je otkriven kada je na red za redovnu ulaznu kontrolu na prelazu Preševo pristigao automobil britanskih registarskih oznaka kojim se, sa odmora ka Britaniji gde žive i rade, vraćala četvoročlana porodica.

foto: Carina Srbije

Automobilom je upravljao 53-godišnji otac porodice, britanski državljanin albanske nacionalnosti, dok su u vozilu bili i članovi njegove porodice: supruga i dvoje dece. Na uobičajno pitanje carinskog službenika da li imaju nešto da prijave, vozač i njegova supruga su rekli da sa sobom nose samo lične stvari.

foto: Carina Srbije

Međutim, detaljnim pregledom automobila, carinici su otkrili da se u šupljinama prtljažnika, kao i u rukohvatu između zadnjih sedišta, nalazi mnoštvo vešto skrivenih paklica cigareta.

foto: Carina Srbije

Nakon što su sve paklice izvađene iz šupljina, utvrđeno je da je reč o čak 35 boksova cigareta za koje je vozač naveo da su kupljene u Severnoj Makedoniji za lične potrebe.

foto: Carina Srbije

Carina Srbije podseća putnike da je unos akciznih proizvoda kako u našu, tako i u druge zemlje ograničen, te da se navedeni propisi razlikuju od zemlje do zemlje, zbog čega putnici treba da provere navedena ograničenja pre nego što krenu na put.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...