SAHRANJENI DEČACI KOJI SU SE UTOPILI U JEZERU OČAGA Majka očajna: Otišli su zagrljeni, jedan nije hteo da pusti drugog
Foto: Kurir

tuga u velikim crljenima

SAHRANJENI DEČACI KOJI SU SE UTOPILI U JEZERU OČAGA Majka očajna: Otišli su zagrljeni, jedan nije hteo da pusti drugog

Crna Hronika -

Na groblju u Velikim Crljenima kod Lazarevca danas su na večni počinak ispraćena braća D. M. (5) i D. M. (7) koji su se utopili dok su se kupali na jezeru Očaga.

Dečacima su kobnog dana ispunili želju i prvi put ih odveli na kupanje u jezeru Očaga, ni ne sluteći da se dan može završiti tragedijom.

Na groblju u u Velikim Crljenima kod Lazarevca danas je zavladao muk. Tišinu su prekidali samo očajni krici majke koja je svoje sinove, umesto da ih vodi u školu, sahranila. Spremili su dan ranije dva bela kovčega, dva bela krsta za njena dva anđela.

foto: J.R.

Na nebo im je poslala ono što su najviše voleli. Starijeg su obukli u odelo koje su pripremili za polazak u prvi razred osnovne škole, dok je očuh kupio i spakovao sve što su voleli da jedu i piju. Na večni počinak ih je ispratilo oko četrdesetak ljudi.

- Ko će ujutru da me budi sada, nema moje dečice, da ih ljubi mama. Ubiću se, ostaje bolna rana, otišli su zagrljeni, jedan nije hteo da pusti drugog - kroz jauk i plač govorila je nesrećna majka nad sanducima svoje dece.

Majka dečaka koji su se utopili tražila je na sahrani da se kovčezi stave u istu raku, jedan do drugog i da na nebo idu zagrljeni.

- Naslednik je trebalo da bude – jaukala je nesrećna Dragana.

foto: Kurir

Grobljem se prolamao plač prijatelja i porodice koji su došli da isprate dvojicu nesrećnih mališana.

Podsetimo, dečaci su kobnog dana došli na jezero s majkom, očuhom i sestrom od godinu i po dana. Majka je bila sa ćerkom dok su se dečaci brčkali u plićaku, a na njih je pazio očuh.

- Samo sam se na tren okrenuo kad je ćerka počela da plače. Nije mi jasno kako se to desilo. Oni nisu bili sami u vodi, bilo je tu još dece i ljudi - kaže Kristijan i dodaje:

Potraga za dečacima je trajala oko sat vremena. Kada su ih izvukli iz vode, bilo je nade da će preživeti, međutim, posle skoro sat vremena koliko je trajala reanimacija, bitka je izgubljena.

Posle ove tragedije koja je Lazarevac zavila u crno, oglasili su se i iz ministarstva unutrašnjih poslova sa apelom svim kupačima, a posebno roditeljima sa malom decom. Iz MUP apeluju na građane da ne koriste neuređena kupališta, ne ulaze pijani u vodu i nepripremljeni. Ronioci Žandarmerije od 30. aprila do danas bili su angažovani u traganju i izvlačenju 17 utopljenika. Veoma je važno da kupači obrate pažnju na mere bezbednosti, kao i da deca ne ulaze u vodu bez nadzora roditelja.

(Kurir.rs/Srbija danas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja