ZAPLENA U PREŠEVU: Carinici oduzeli krijumčarenu stomatološku opremu i 100 kilograma grickalica FOTO
Foto: Carina Srbije

procesuiran po hitnom postupku

ZAPLENA U PREŠEVU: Carinici oduzeli krijumčarenu stomatološku opremu i 100 kilograma grickalica FOTO

Crna Hronika -

Carinici su u sredu u saradnji sa policijom, na graničnom prelazu Preševo sprečili pokušaj krijumčarenja preko 100 kilograma raznih ''grickalica'', ali i značajnu količinu stomatološke opreme.

Prvi slučaj otkriven je pregledom kamiona makedonskih registarskih oznaka kojim je upravljao 45-godišnji makedonski državljanin albanske nacionalnosti, saospstila je Uprava carina.

foto: Carina Srbije

On je rekao da nema ništa da prijavi sem 23 tone lima u koturima koje prevozi kao tovar kamiona, ali su carinici otkrili ispod ležaja u kabini sakrivenu raznu stomatološku opremu i materijal, među kojom su se bile igle za zubne nerve, sprej za desni, cement za plombiranje zuba, brizgalice, gumice za poliranje zuba.

U izjavi datoj nakon otkrivanja prekršaja, vozač je naveo da je robu preuzeo u Skoplju i da je istu trebalo da preda osobi u Hrvatskoj.

Kako je reč o stranom državljaninu, prekršaj je procesuiran po hitnom postupku, a sud je doneo odluku da se prekršilac novčano kazni, kao i da se roba otkrivena u prekršaju trajno oduzme, napominje carina.

foto: Carina Srbije

Nekoliko sati kasnije, u večernjim časovima, na istom prelazu carinici su sprečili i pokušaj krijumčarenja 109 kilograma raznih ''grickalica''u naizgled praznom kamionu domaćih registarskih oznaka kojim je upravljao srpski državljanin.

Vozač kamiona je u paletarniku pokušao da sakrije 50 kilograma pikant kikirikija, 20 kilograma leblebija, 11 kilograma sušene brusnice i 28 kilograma čokoladnih dražeja.

Pošto je vozač državljanin Srbije, kompletan predmet je predat carinarnici Niš na dalju nadležnost, a neprijavljena roba je privremeno zadržana, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track