Najnovije vesti

POMOGLI U LIKVIDACIJAMA ŠKALJARACA I NESTALI BEZ TRAGA: Sumnja se da su i pucač i cinkaroša UBIJENI I ZAKOPANI u Španiji
Foto: printscreen

rat klanova

POMOGLI U LIKVIDACIJAMA ŠKALJARACA I NESTALI BEZ TRAGA: Sumnja se da su i pucač i cinkaroša UBIJENI I ZAKOPANI u Španiji

Crna Hronika

Glavnim akterima dve surove egzekucije pripadnika "škaljarskog klana", koje su se dogodile u januaru u Atini i u julu na Krfu, gubi se svaki trag.

Policija i porodice tragaju za Podgoričaninom S. L., za kog se tvrdi da je "tipovao" sve četiri žrtve, ali i za Novosađaninom LJ. L., koji je, prema operativnim podacima, jedan od četiri napadača u crnom iz restorana u Atini.

Za obojicu, u ovom trenutku, postoje operativni podaci da nisu živi, odnosno da su ubijeni i zakopani na tlu Španije. Navodno, obojica su otišla na Pirinejsko poluostrvo kako bi bili isplaćeni za svoj "rad" i više se nijedan nije javio porodici, pišu Novosti.

Prema saznanjima bezbednosnih službi Lj. L., rođeni Novosađanin, bio je jedan od četvorice pucača koji su 19. januara ove godine u atinskom restoranu pred ženama i decom, ispalili smrtonosne hice u jednog od navodnih vođa škaljaraca Igora Dedovića i njegovu desnu ruku Stevana Stamatovića. Drugi egzekutor, kako se sumnja, bio je Vranjanac M. P., koji je posle zločina pobegao u Srbiju i gde je osuđen za ubistvo. U toku je identifikacija preostale dvojice.

Grčka policija, koja sa srpskom radi na rasvetljavanju ovog zločina, u Stamatovićevom telefonu je pronašla poruke i fotografije koje je on slao nestalom S. L., sa kojim je bio dobar i u tesnoj vezi. Slične poruke i fotografije smeštaja grčka policija pronašla je i u mobilnom telefonu ubijenog Alana Kožara, koji je sa S. L., takođe, pre smrti, bio u kontaktu. On i njegov prijatelj Užičanin Damir Hadžić, ubijeni su 21. jula na ostvu Krf, ispred vile u kojoj su odseli.

- Postoji ozbiljna indicija da je S. L. radio za "kavčane", odnosno da je "prodao" svu četvoricu ubijenih - navodi izbor Novosti iz bezbednosnih struktura.

- Prema nekih informacijama, za to je trebalo da dobije oko milion evra. Toliko mu je obećano za "glavu" Dedovića i Kožara, koji su se sa Stamatovićem i Hadžićem, bavili organizacijom ubstva članova suprotstvljenog "kavačkog klana". U tim situacijama bilo je bitno ko je brži, pa su i cifre za dobre informacije rasle neverovatnom brzinom - naveo je izvor. U ovom trenutku nejasno je koja strana se "pobrinula" da S. L. nestane. Navodno, on je namamljen u Španiju da mu se plati za "tipovanje", ali je tamo nestao.

Moguće je da je uklonjen jer je opasan svedok, ali i čovek koji je spreman da promeni stranu i bude izdajnik. Lojalnost se u surovom radi "škaljaraca i "kavčana" najviše ceni, ali je i odnela brojne žrtve.

Još se traga za Goksijem

Za jednim od navijača Partizana Goranom Veličkovićem Goksijem beogradska policija i dalje traga. Njegov nestanak prijavila je supruga 5. avgusta ove godine, koja je rekla ispektorima da je poslednji put viđen dva dna pre nego što je prijavila nestanak, oko 16. 30 sati u Višegradskoj ulici, u centru Beograda.

Te večeri se nije vratio kući, niti se javljao porodici i prijateljima. Oni su se zabrinuli pošto ni da dana kasnije nisu mogli da ga dobiju na telefon.

Veličković je javnosti poznat kao vođa navijača Partizana, koji se sa Milošem Radosavljevićem Kimijem povukao sa južne tribine i osnovao novu navijačku grupu "Partizanovci", koja se, u međuvremenu, povukla i sa istočne tribine i privremeno obustavila svoje aktivnosti.

Navodno, na identičan način je nestao i mladi Novosađanin, koji se dovodi u vezu sa pucnjavom u Atini. Informacije govore da se i on uputio u Španiju da bude isplaćen i da mu se tamo izgubio trag. Nema odgovora da li je i on glavom platio učešće u dvostrukoj atinskoj likvidaciji ili su ga uklonili dojučerašnji saradnjici.

Po svemu sudeći, ovo je nova faza u krvavom sukobu dva kotorska klana. Pojedini ljudi nestaju bez ikakvog traga, budu ubijeni i zakopani. Prema nekim informacijama ovakva sudbina je zadesila najmanje petoricu mladića iz Srbije i Crne Gore.

Kurir.rs/Novosti

 Foto printskreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...