ZA UBISTVO CG KRIMINALCA DATO POLA MILIONA EVRA: Kolumbijci izvršavaju likvidacije, članovi porodica uzimaju novac
Foto: EPA/Boris Pejović

Kako su organizovane likvidacije u Crnoj Gori

ZA UBISTVO CG KRIMINALCA DATO POLA MILIONA EVRA: Kolumbijci izvršavaju likvidacije, članovi porodica uzimaju novac

Crna Hronika -

Osumnjičeni za ubistvo Saše Klikovca planirali su ubistvo više visokopozicioniranih članova suprotstavljenog kriminalnog klana i članova porodica visokopozicioniranih službenika službi bezbednosti.

To je kazao Dragan Radonjić, šef Specijalnog policijskog odjeljenja.

On je govorio na zajedničkoj konferenciji SDT-a i Uprave policije, organizovanoj povodom predstavljanja podataka iz aktuelnih predmeta u nadležnosti SDT-a.

Radonjić je objasnio da su pripadnici Specijalnog policijskog ojeljenja u koordinaciji sa specijalnim državnim tužilaštvom i saradnji sa kolegama iz drugih sektora, nakon ubistva Klikovca imali su operativna saznanja da se u selima Mrke i Radovče kriju osumnjičeni za ubistvo Saše Klikovca, a upravo tamo su pronašli crveni "golf 3", garderobu korišćenu u ubistvu, oružje...

Specijalni tužilac Saša Čađenović objasnio je da su dvojica Kolumbijaca koji su nedavno uhapšeni u Nikšiću sa Podgoričaninom Goranom Brajovićem, ilegalno prešli granicu, preko planina između Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Objasnio je da do sada prikupljeni podaci govore da je za 25.000 evra trebalo da ubiju jednog pripadnika suprotstavljenog kriminalnog klana.

foto: Printscreen/RTCG

Čađenović je objasnio i kako su i kuda došli iz Kolumbije, gde su se krili u Hrvatskoj, ali i da su plaćeni da počine više ubistava u drugim državama.

Specijalni tužilac je, govoreći i o nedavno zaplenjenim cigaretama, kazao da tragaju za ostalim članovima te kriminalne grupe.

Kriminalnu organizaciju odgovornu za ubistvo Saše Klikovca formirao je K.A, rekao je specijalni tužilac Veljko Rutović.

Objasnio je da je A.K. članovima kriminalne grupe davao naloge, a da je M.M. prihvatio da ubija, učestvuje u planiranju ubistva, obezbeđuje vozila, ukradene tablice, mesta za skrivanje...

Specijalni tužilac Rutović rekao je da je M.Š. prihvatio da vozi ubice, krije ih, prati žrtve, a okrivljeni I.M. da pruža logistiku, prati članove suprotstavljenih kriminalnih klanova, nabavlja i krije oružje.

Tužilac Rutović rekao je da je okrivljeni P.B. prihvatio da bude logistika, predaje novac...

Koliko košta likvidacija

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da je kriminalna grupa koju je formirao A.K. nova, ali da sarađuje sa drugim kriminalnim grupama.

Rekao je da je za ubistvo Klikovca dato 100.000 evra, da je za ubistvo visokopozicioniranog člana kriminalne grupe, na jednoj planini, dato 500.000 evra, a za ubistvo člana porodice funkcionera UP 200.000 evra.

Rekao je da su Kolumbijci došli da ubijaju, a da je kriminalna grupa trebalo da da novac članovima njihovih porodica.

(Kurir.rs/Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track