ZARIO SAM NOŽ U SRCE OCU: Ja sam sin koga nije želeo! Detalji  STRAVIČNOG ZLOČINA u Paraćinu!
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

porodična tragedija

ZARIO SAM NOŽ U SRCE OCU: Ja sam sin koga nije želeo! Detalji STRAVIČNOG ZLOČINA u Paraćinu!

Crna Hronika -

M. M. (17) iz Paraćina bez trunke kajanja priznao policiji da je posle svađe i tuče izbo Bobana M. (42)

Maloletnik (17) iz Paraćina uhapšen je zbog sumnje da je nožem ubio oca Bobana M. (42), naočigled svoje majke. Boban, koji je uboden najpre u grudi i stomak, a na kraju pravo u srce, preminuo je u bolnici od teških povreda. - Ubio sam oca, zario sam mu nož u srce - rekao je hladnokrvno na saslušanju M. M. bez uzbuđenja i kajanja. Njemu je tužilac odredio pritvor od 30 dana. Porodična tragedija dogodila se u utorak uveče u porodičnom stanu u Nemanjinoj ulici u Paraćinu, kada je Boban došao da poseti sina.

- Reč je o kulminaciji višegodišnje porodične netrpeljivosti. Boban je napustio porodicu i osnovao vanbračnu zajednicu sa drugom ženom, gde je i živeo, ali je održavao kontakt sa sinom, koji je ostao da živi kod majke. Njihovi odnosi su se menjali i pošto su obojica bili žustri, uvek su bili na ivici sukoba, što je u utorak naveče i kulminiralo zločinom - kaže izvor Kurira blizak istrazi i dodaje:

- Tinejdžer je očito imao nameru da ga ubije, zadao je ocu više uboda nožem u grudi i stomak, ali je fatalan bio onaj kada mu je oštricu zario u srce. Boban je bio jak i uprkos smrtonosnom ubodu davao je znake života kada je Hitna pomoć stigla. Brzo je prebačen u bolnicu, ali su svi napori lekara da ga spase bili uzaludni jer je u međuvremenu iskrvario i umro. Bio je to fatalan ubod u srce. Drama se inače odigrala pred majkom M. M. i bivšom Bobanovom ženom, koja je pozvala Hitnu pomoć i policiju.

foto: Kurir, Privatna Arhiva

Nasilje u porodici

Sava M., deda uhapšenog mladića, kaže da su se Boban i sin povremeno svađali, ali da ništa nije ukazivalo na tragediju.

- Jedno vreme su se lepo slagali i živeli. Povremeno je bilo i sukoba i svađa. U trenutku ubistva nisam bio u stanu, ali me je pozvala ćerka da mi kaže šta se desilo. Ispričala mi je da je Boban preksinoć došao u stan da vidi sina. Nerado su počeli razgovor i kada je Boban počeo nešto da prigovara sinu, došlo je do svađe koja se pretvorila u tuču. Obojica su bili snažni, ali je sin ipak mlađi i slabiji, pa kada je verovatno video da će dobiti batine, uzeo je kuhinjski nož. Ciljao mu je u pravo srce - priča deda Sava.

Komšije iz Jagodnjaka nerado govore o ovoj porodici. - Malo poznajemo te stanare iz prizemlja jer su se tu neki stalno doseljavali i odseljavali. Čuli smo da se dogodilo ubistvo - kažu komšije.

Netrpeljivost

Očigledno je da je tinejdžer M. M. od detinjstva imao sukobe s ocem. On je na društvenoj mreži napisao ocu poruku „da je sin koga otac nije želeo“. Možda je to ostavilo traga na njegovoj psihi i povod je labilnosti, zbog čega se i zvanično traži psihijatrijsko ispitivanje. Inače, na na Fejsbuku je M. M. isticao da je član navijačke grupe Delije i povremeno je bildovao. Pohađao je trgovačku školu, ali je nije završio.

Inače, pokojni Boban M. je, prema priči poznanika, bio problematičan. - U više navrata imao je sukobe sa zakonom i osuđivan je zbog raznih krivičnih dela. Imao je i nekoliko brakova, a u nekima je pritvaran zbog nasilja u porodici. Voleo je oružje i na društvenim mrežama isticao je fotografije na kojima nosi oružje - rekli su poznavaoci prilika u porodici.

M. M. je na predlog Višeg javnog tužilaštva u Jagodini odlukom sudije za maloletnike određen pritvor do mesec dana zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistva.

- Dali smo nalog za obdukciju i verovatno će biti obavljeno i psihijatrijsko veštačenje mladića - potvrdio je za Kurir Nenad Necić, viši javni tužilac.

Dragan Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja