ŠKALJARCE REŠETALI SA 4 AUTOMATA Grčka policija ima najnovije informacije i snimak LICA EGZEKUTORA S KRFA POBEGLI BRODOM
Foto: Profimedia, Printscreen

LIKVIDACIJA KOŽARA I HADŽIĆA

ŠKALJARCE REŠETALI SA 4 AUTOMATA Grčka policija ima najnovije informacije i snimak LICA EGZEKUTORA S KRFA POBEGLI BRODOM

Crna Hronika -

Grčka policija saopštila da su kamere snimile lica muškaraca za koje se sumnja da su likvidirali u julu Alana Kožara i Damira Hadžića

Grčka policija saopštila je da traga za osmoricom muškaraca za koje se sumnja da su u julu na Krfu likvidirali visokopozicionirane pripadnike škaljarskog klana Alana Kožara (43) i Damira Hadžića (45).

Kako je za grčku televiziju ekskluzivno saopštio George Gerafentis, zvaničnik policije, otkriveno je da su egzekutori Hadžića i Kožara pratili pre ubistva, kao i da su do Krfa došli na dva skutera, najverovatnije iz Sivote.

Pratili ih

- Utvrđeno je da su egzekutori u Grčku došli 10 dana pre dvostrukog ubistva i da su preko Erbienbija iznajmili dva smeštaja - jedan u Sivoti, a jedan na Krfu, i to u neposrednoj blizini vile ispred koje su izrešetani „škaljarci“ - naveo je policijski zvaničnik i pokazao fotografiju iznajmljenog automobila „tojota“ u kom su „škaljarci“ ubijeni.

- Utvrđeno je da su dvojica muškaraca izrešetana hicima iz čak četiri različita automatska oružja - rekao je Gerafentis i dodao da se traga za osmoricom muškaraca.

foto: printscreen kerkyrasimera.gr

- Postoji snimak sa sigurnosnih kamera na kom se vide lica osumnjičenih. U stalnom smo kontaktu sa srpskom policijom kako bismo što pre identifikovali te muškarce, koji su nakon zločina pobegli brodom - rekao je zvaničnik grčke policije.

Podsetimo, Damir Hadžić i Alan Kožar likvidirani su 23. jula na parkingu luksuzne vile, koju su iznajmili dva meseca ranije. Njihova tela u „tojoti“ pronašla je maserka oko 19 sati.

- U njih dvojicu ispaljeno je čak 29 metaka, a likvidacija je izvedena za manje od minut. Iako su Hadžić i Kožar bili naoružani, nisu stigli da potegnu oružje. Najnoviji rezultati istrage pokazali su da je najmanje četvoro muškaraca pucalo - objašnjava izvor.

Rat klanova

Inače, Hadžić i Kožar važili su za visokopozicionirane pripadnike škaljarskog klana.

- „Škaljarci“ su ubijeni tačno dva meseca posle napada na vođu kavačkog klana Radoja Zvicera. Kao osoba koja stoji iza pokušaja ubistva Radoja Zvicera, istražitelji su tada pominjali upravo Damira Hadžića. Hadžić se sumnjičio i da je 2018. na Vračaru ubio Davorina Baltića, člana kavačkog klana - podseća izvor i dodaje da se veruje da su dvojica „škaljaraca“ stradala u ratu dva zaraćena klana iz Kotora.

Brutalno Likvidacija pred porodicom

Samo šest meseci pre egzekucije na Krfu, u Atini su na brutalan način ubijeni jedan od vođa škaljarskog klana Igor Dedović i njegova desna ruka Stevan Stamatović. Na njih su pucala četvorica napadača, i to dok su bili na ručku u restoranu sa ženama i decom.

Saradnik Luke Bojovića Organizovao ubistvo?

Alan Kožar bio je vođa kriminalne grupe iz Bara i godinama je važio za desnu ruku Luke Bojovića. - Kožar je godinama bio na poternici iz Crne Gore zbog sumnje da je organizovao ubistvo Slobodana Šaranovića, sa kojim je Luka Bojović bio u sukobu. U međuvremenu je počeo da sarađuje sa škaljarskim klanom i očigledno je da se sa njihovim odbeglim pripadnicima i skrivao po Evropi - kaže izvor.

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track