NOVI SERIJAL O POZNATIM ZLOČINIMA U REGIONU NA KURIR TV: “Motiv” svake subote od 21 čas
Foto: Kurir

NOVI SERIJAL O POZNATIM ZLOČINIMA U REGIONU NA KURIR TV: “Motiv” svake subote od 21 čas

Crna Hronika -

„Motiv“ je dokumentarni serijal u kom srpski glumac Marko Janjić uz pomoć dva stručnjaka, profesora kriminalističke taktike prof. dr Milana Žarkovića i majora policije i glavnog forenzičkog veštaka za psihološke analize i veštačenja Gorana Kojića, pretresa poznate slučajeve zločina iz Srbije i regiona.

Postoji devet zlatnih pitanja kriminalistike, a to su: šta, gde, kada, kako, čime, s kim, ko, nad kim i zašto. Sve domaće emisije sa sličnom tematikom bavile su se senzacionalizomom i pukim prepričavanjem događaja, bez pokušaja da se društveno angažuju i odgovore na poslednje i najbitnije pitanje.

Svaka epizoda Motiva mahom se sastoji od dve preklapajuće celine koje se naizmenično smenjuju.

Prvu celinu čine intervjui – vođeni razgovori u kojima se analizira slučaj i metodologija koja je korišćena za rešavanje slučaja, čitaju se i analiziraju izveštaji sa isleđivanja, a voditelj kroz razgovor sa dvojicom stručnjaka otkriva kako je rešen slučaj.

Druga celina jeste rekonstrukcija isleđivanja osumnjičenih do momenta davanja priznanja za zločin, sa predočavanjem dokaza u vidu fotografija i rekvizita (oružje, oruđe, konkretni dokazi).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track