KEKIN SARADNIK LIKVIDIRAN PO ESKOBAROVOM MODELU: Vuleta Balavog ubili po oprobanom receptu, evo zašto nije imao šanse
Foto: Dragana Udovičić, Printscreen

izrešetan

KEKIN SARADNIK LIKVIDIRAN PO ESKOBAROVOM MODELU: Vuleta Balavog ubili po oprobanom receptu, evo zašto nije imao šanse

Crna Hronika -

Vujadin Pejanović (34), zvani Vule Balavi ubijen je 17. aprila 2012. godine u sačekuši ispred novobeogradskog kafića "Ki Largo". Vule Balavi je bio jedan od najistaknutijih članova kriminalne grupe Dejana Stojanovića Keke.

Likvidacija Vujadina Pejanovića (34) zvanog Vule Balavi po načinu na koji je izvedena podsetila je na ubistva koja su se dešavala tokom devedesetih širom Srbije! Ubica je sačekao da Pejanović uđe u svoj „opel“ i, u momentu kad je ovaj stavljao ključ u bravicu, prišao je i iz „heklera“ ispalio smrtonosni rafal od 14 metaka!

Pejanović je na licu mesta ostao mrtav, a ova likvidacija ista je kao i ubistvo Gorana Vukovića Majmuna, Radeta Ćaldovića Ćente i Maje Pavić, kume Svetlane Cece Ražnatović, zatim Branka Grebenarevića, Jusufa Juse Bulića i mnogih drugih!

foto: Printscreen

Sumnja se da je likvidiran u obračunu narko klanova za prevlast na tržištu droge, međutim pravi motivi još uvek nisu poznati. Pretpostavlja se da je reč o profesionalnom ubistvu, jer je jedan metak pogodio slepočnicu, a drugi prošao pravo kroz srce.

Prema rečima Marka Nicovića, bivšeg šefa beogradske policije, ovaj metod likvidacije bio je popularan među ubicama zato što je vozač, u trenutku kada stavlja ključ u bravicu, najlakša meta.

- Vozaču su u tom momentu obe ruke zauzete! Desnom drži ključ motora i ona mu je ispod volana, leva je obično na volanu, a pogled je najčešće uprt u bravicu u koju treba ubaciti ključ! Ukoliko meta nosi oružje na desnoj strani tela, žrtva ima malo prostora da brzo dohvati pištolj - kaže Marko Nicović.

On dodaje da ovakvu vrstu likvidacije obično primenjuju profesionalci!

- Osim što vode računa da napadnu kad je meta usredsređena na startovanje motora, ubice uvek prilaze iz „mrtvog ugla“, tako da žrtva ne može da ga primeti u retrovizoru - rekao je Nicović.

foto: Kurir

Bivši šef beogradske policije dodaje da je ovaj model likvidacije naše podzemlje preuzelo od južnoameričkih narko-kartela.

- Smislio ga je Pablo Eskobar osamdesetih godina godina i u ovakvom zločinu ne mora da učestvuje mnogo ljudi, kao što je to ubistvo iz automobila u pokretu - kaže Nicović.

Vujadin je više puta osuđivan na zatvorske kazne zbog teških krivičnih dela, poput saučesništva u ubistvu. Pejanović je dva puta osuđivan, ali uslovno. Uhapšen je i kao saučesnik Ivana Borovčanina zbog ubistva Milana Vukmanoviča (20) ispred Sava centra 1996.godine.

Veruje se da je posle Kekinog bekstva, upravo Vujadin Pejović po njegovom naređenju organizovao prodaju droge. Vule Balavi je dovođen u vezu sa planiranjem atentata 2006. godine na Dragana Jočića, bivšeg ministra unutrašnjih poslava kao i Milorada Veljovića, direktora policije.

Kekina grupa je bila opšte poznata po ubistvima, pokušajima ubistva, silovanjima, iznudama.

Kurir.rs

Foto Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track