IZ NIŠKOG SUDA: Odložen glavni pretres na suđenju majci koja je pokušala da podvodi ćerku zbog dugova
Foto: Marina Lopičić

viši sud

IZ NIŠKOG SUDA: Odložen glavni pretres na suđenju majci koja je pokušala da podvodi ćerku zbog dugova

Crna Hronika -

NIŠ - Pred Višim sudom u Nišu odložen je početak glavnog pretresa u suđenju majci A. B. (40) iz naselja Pantelej kojoj se stavlja na teret da je prošle godine zbog dugova pokušala da podvodi maloletnu ćerku(17), muškarcu B. M.(43) iz Pirota.

Njoj se još na teret stavlja da je prisilno terala na rad svog maloletnog sina (12) u luna parku čiji je B.M. vlasnik.

Ovaj Piroćanac je prema nekim ranijim navodima, seksualno uznemiravao pomenutu ćerku, želeći da se ispuni majčino obećanje, ali je ona u poslednjem trenutku pobegla iz "kandži nasilnika".

Suđenje je zatvoreno za medije da bi se zaštitila privatnost maloletnih lica u postupku.

foto: Marina Lopičić

- U postupku koji se vodi protiv okrivljene A.B. zbog krivičnog dela trgovina ljudima iz Člana 388 stav 3. u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika, glavni pretres nije održan, odložen je za 24. septembar 2020. godine, saopštili su nam danas iz Višeg suda u Nišu.

Majka je imala dugove prema vlasniku luna parka. Ne videvši "izlaz" kako da izađe iz dugova, ona je navodno odlučila i predložila ćerki da "preda svoje telo", a naterala je i svog sinčića da bude "mali od palube" u ovom zabavnom parku.

- A.B. je više puta od B.M. pozajmljivala novac, ali nije imala da vrati. Majka je dogovorila sa njim da je "sa ćerkom sve dogovoreno". Neko vreme, njen dvanaestogodišnji sin je morao da radi u ovom zabavnom kompleksu što je takođe bio deo otplate duga, rečeno nam je ranije u policiji.

Majčin plan u kome se nalazila ova devojka otkriven je početkom septembra prošle godine. Tada je okrivljeni povezao devojku prema Nišu. Onda je, kada su skoro stigli u grad, negde oko Niške Banje, navaljivao da se ispune majčine reči, ali je ona nekako uspela da pobegne iz automobila. Tada je uz mnogo muka stigla do očeve kuće da bi se spasla. Vlasnik luna parka je i posle toga navaljivao da dug isplati na "dogovoreni" način.

- Slao joj je telefonske poruke kako bi ona prihvatila majčinu ponudu. To proganjanje je preraslo u opsesiju tako da je otac prijavio slučaj policiji. Majka je uhapšena 7. oktobra prošle godine, a vlasnik luna parka nešto kasnije jer je bio u bekstvu, saznajemo nezvanično iz suda.

Kurir.rs/M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track