DETALJI NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE: Video sam Slavicu kako plače dok čeka pomoć za sina, a za pola sata oboje su bili mrtvi!
Foto: S.A.B.

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA

DETALJI NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE: Video sam Slavicu kako plače dok čeka pomoć za sina, a za pola sata oboje su bili mrtvi!

Crna Hronika -

Dragan P. (51) iz okoline Brestovačke Banje i njegova majka Slavica T. I. (70) preminuli su u četvrtak oko ponoći, i to u razmaku od pola sata.

Dragan je bio s majkom u vikendici između Brestovačke Banje i Borskog jezera, a malo pre ponoći mu je pozlilo, pa je uplašena Slavica pozvala Hitnu pomoć.

- Ekipa je odmah krenula na teren, a Slavica je izašla ispred kapije da ih sačeka. Stajala je uz ivicu kolovoza i kad je ugledala sanitet, mahnula im je. Baš tada je iz pravca Borskog jezera naišao "fijat punto". U punoj brzini je udario Slavicu s leđa i odbacio je više od deset metara. Lekari su istrčali iz svog vozila i pokušali reanimaciju, ali bezuspešno - kaže izvor.

mesto nesreće
mesto nesrećefoto: D.I.

- Videvši da ženi nema spasa, utrčali su u kuću da pomognu Draganu. Nažalost, i on je izdahnuo, najverovatnije od srčanog udara.

Komšinica Put je mnogo mračan Slobodanka Stojanović, koja živi preko puta nastradale žene, kaže da je deonica puta koja prolazi kroz Pirotsko naselje, gde se desila tragedija, opasna. - Mnogo je mračno jer su pocrkale sijalice ulične rasvete, a niko ih nije zamenio. I preksinoć je bio mrak. Moj sin je čuo udarac, ali kad je izašao na terasu, nije ništa video - rekla je Slobodanka.

Komšija kaže da je u četvrtak uveče video Slavicu na ulici kako plače dok čeka pomoć za sina.

- Ona nije videla auto, koji ju je svom silinom udario. Odbacio ju je jako daleko. Gledao sam to s terase i nisam mogao da verujem - priča uznemireni komšija, svedok nesreće, i dodaje: - Koliko je brzo vozio, svedoči to što se zaustavio tek posle 30 metara.

komšinica porodice
komšinica porodicefoto: D.I.

Dok su medicinski radnici pokušavali da spasu život majci i sinu, policija je stigla na mesto nesreće.

- Vozaču "fijata" Z. M. (47) određeno je zadržavanje do 48 sati. Pretpostavlja se da je uzrok nesreće neprilagođena brzina, a utvrdiće se i da li je bio pijan - kaže izvor.

Komšije pričaju da je poginula žena radni vek provela u Nemačkoj, gde je stekla penziju. - Onda se vratila u Srbiju i uglavnom je bila u vikendici. I njen sin je radio u Nemačkoj, išao je u pečalbu - rekle su komšije i dodale da sada ispred vikendice leži tužni Slavičin pas.

(Kurir.rs/ Dragan Ilić- Suzana Božinović/ Foto: D.I., S.A.B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track