ZLOČINI IZ POSEBNOG UGLA

"MOTIV" USKORO NA KURIR TELEVIZIJI! Stručnjaci otkrivaju jedini način da se devojke spasu od silovatelja (KURIR TV)

Crna Hronika -

Dokumentarni serijal "Motiv" koji uskoro počinje sa emitovanjem, bio je tema današnjeg "Pulsa Srbije" na Kurir televiziji.

Major policije i glavni forenzički veštak za psihološke analize Goran Kojić izjavio je, gostujući u "Pulsu", da će svaka epizoda nositi jedinstvenu poruku.

"U zavisnosti od krivičnog dela koje se obrađuje, poruku usmeravamo na prirodu događaja. Između ostalog kada su u pitanju silovanja i serijska silovanja, insistirao sam na tome da prenesemo poruku jednog od kolega koji je vrhunski stručnjak u oblasti razotkrivanja silovatelja", rekao je Kojić.

On je istakao da je najveći procenat devojaka i žena koje su bivale napadnute od silovatelja uspevao da se spase, ukoliko je pružao otpor.

"Onog trenutka kada devojka ili žena počnu da se brane, da vrište, štipaju, grizu, stepen rizika za silovatelja raste i on u najvećem broju slučajeva odustaje", objasnio je Kojić.

Profesor kriminalističke taktike dr Milan Žarković kaže da uprkos tome što je 37 godina u policiji, emisija "Motiv" mu je predstavljala poseban izazov.

"Pošli smo sa idejom da građane edukujemo, da pošaljemo poruke, kroz analize predmeta koji su se zaista odigrali. Gledaoci će imati prilike da vide bezazlene situacije koje dovode do vrlo teških posledica", rekao je prof. dr Žarković gostujući u Pulsu Srbije.

"Motiv" je novi dokumentarni serijal Kurir televizije koji će se emitovati svake subote u 21h, počev od 12. septembra.

OVDE MOŽETE POGLEDATI UŽIVO KURIR TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja