VESELI SMO SE, DRUG SE ŽENI, A SVE SE PRETVORILO U KOŠMAR: Vraćali se s veridbe i zakucali u šleper, 3 momka poginula
Foto: Kurir/ B.R.

VIKEND SMRTI

VESELI SMO SE, DRUG SE ŽENI, A SVE SE PRETVORILO U KOŠMAR: Vraćali se s veridbe i zakucali u šleper, 3 momka poginula

Crna Hronika -

Aleksandar Živković (21), Danilo Cvetković (22) i Aleksandar Jović (26) stradali kod Prokuplja u sudaru sa šleperom, dvoje iz „opela” povređeno

Aleksandar Živković (21) iz Pejkovca i Danilo Cvetković (22) iz Samarinovca, oboje kod Žitorađe, poginuli su u noći između subote i nedelje kada su automobilom udarili u šleper. Teško povređenI vozač „opela“ Aleksandar Jović (26) iz Prokuplja, koji je bio u komi, preminuo je tokom popodneva. Lakše su povređeni suvozač Aleksa Cekić (19) i Anđela Marković (22) iz Samarinovca. Vozač kamiona Ranko R. iz sela Podgoričke nije zadobio povrede.

1 / 3 Foto: Kurir/ B.R.

Ova teška saobraćajna nesreća nastavak je crne serije ovog vikenda na putevima u Srbiji. U petak, subotu i nedelju kod Vrnjačke Banje, Novog Pazara i Aleksinca stradalo je još četvoro mladih od 4, 16, 17 i 24 godine, a u ostalim saobraćajkama povređeno je 15 ljudi, od kojih dvoje dece!

Tragedija na putu Prokuplje-Žitorađa, kod sela Lukomi, dogodila se u nedelju oko jedan sat nakon ponoći. Kako saznajemo, do nesreće je došlo kada je Aleksandar Jović prešao „opel insignijom“ na suprotnu kolovoznu traku i udario u kamion.

NEVERICA U SELU Mladići za primer

Za mladiće koji su stradali u ova dva sela svi imaju reči hvale.

- Bili su mirni, mladići za primer. Strašna tuga, strašna sudbina - pričaju meštani. Tetka stradalog Živkovića rekla nam je da je Aleksandrova majka otišla da preuzme telo sina.

- Otac mu je u Skoplju, vozi autobus. Sad su otišli po njega i do kraja dana ga očekujemo. Aleksandar je bio dobar mladić, to svi u selu znaju - kaže naša sagovornica.

Automobil je tog kobnog trenutka išao ka Prokuplju, a Jović je najverovatnije, prema rečima očevidaca, vozio prebrzo.

- Kada je prešao na suprotnu stranu kolovoza, levim delom je udario u kamion. Taj zadnji deo potpuno je smrskan. Iza Aleksandra Jovića nalazili su se Aleksandar Živković, a do njega Danilo Cvetković, pa s leve strane Anđela Mladenović. Na suvozačevom mestu bio je Aleksa Cekić - pričaju meštani. Anđela Marković, putnica iz „opela“, koja je zadobila lakše povrede, kaže za Kurir da je sedela iza suvozača.

Jak udarac

- Svi zajedno smo bili na veridbi druga. Ostali smo do kraja, a zatim smo sa dva automobila krenuli ka Prokuplju, u jedan klub koji je još bio otvoren. Sedela sam pozadi iza suvozača i gledala u telefon. U jednom trenutku osetila sam da kola idu levo-desno, ali sam mislila da se vozač Aleksandar Jović šali. Već sledećeg trenutka videla sam da smo skrenuli ka šleperu i osetila jak udarac.

TRAGEDIJA KOD ALEKSINCA Devojčica (4) poginula kada je istrčala iz kola na put

Četvorogodišnja devojčica iz Mataruške Banje poginula je kada je na nju naleteo „sitroen“ u ataru sela Vukašinovac na putu Aleksinac-Ražanj. Očevici jezive nesreće za Kurir navode da se tragedija dogodila juče oko 16 časova na ulazu u Deligrad i da je devojčica bila u automobilu.

- Automobil, u kom je bilo još dvoje dece, zaustavio se pored puta. Ne znam zašto su stali, ali verujem da su hteli da idu u toalet. Devojčica je u jednom trenutku istrčala iz vozila na put i na nju je naleteo automobil kojim je upravljao jedan meštanin. Od siline udarca, dete je odletelo nekoliko metara - kaže očevidac.

J. R.

Kola su upala u jarak, vrata su se otvorila i ostala sam da visim pola u autu, pola spolja. Aleksa je pao kraj mojih nogu, a Danilo preko nas. Udarila sam glavom u zemlju, a onda me je Aleksa izvukao iz auta - priča Anđela. Ona dodaje, kroz suze i u šoku, da su njihovi drugovi bili u kolima ispred njih i da nisu znali šta se desilo.

Sve sam ih slikala

- Trebalo je i ja da budem u tom drugom autu. Kad smo kretali, sedela sam u Jovićevom autu u sredini, tamo gde je bio Danilo, ali sam prešla u drugi auto, pa onda opet u Jovićev. Tada su već oni svi seli i zato sam se nalazila iza suvozača. To me je spaslo, sudbina - priča devojka dok joj ruke podrhtavaju. Anđela kaže da ne može da se smiri i dok je roditelji teše da je dobro što nije stradala, ona plače.

- Zauvek ću pamtiti te trenutke. Možda pola sata pre toga, Danilovim telefonom sam ih sve slikala, jer su to tražili. Svi smo bili veseli, drug nam se ženio i onda je sve pretvoreno u košmar, a naših drugova više nema - dodaje ona. Nije izdržao

Crna serija

  • Petar Nenadović (17) iz Gračaca i Aleksa Gavrilović (16) iz Ribnice kod Vrnjačke Banje stradali su na motociklu u petak oko 22 sata
  • Nemanja P. (24) poginuo u noći između petka i subote kod Novog Pazara kada je njegov auto udario u stub, dvoje povređeno
  • Na auto-putu kod Novih Banovaca auto udario u autobus, povređene dve devojčice i dve žene
  • U subotu uveče na auto-putu kod Umčara „jugo“ udario u parkirano vozilo, vozač „juga“ teško povređen
  • Ivan M. (66) poginuo je juče u saobraćajnoj nesreći na putu Rača-Topola, kada je džipom sleteo sa puta i prevrnuo se

Vozač kamiona Ranko R. nije imao alkohola u krvi. Kako smo saznali u Kliničkom centru u Nišu, Aleksandar Jović, vozač „opela” bio je životno ugrožen kada su ga dovezli.

- Preminuo je juče po podne od višestrukih povreda glave, grudnog koša i trbuha - rekli su nam u KC Niš.

Kurir.rs, Biljana Roganović/ Foto: B.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track