UBIO MAJKU PA SEBE, NIJE MOGAO VIŠE DA JE GLEDA KAKO SE MUČI: Razbolela se, pa zapalila penziju, sin napravio pokolj
Foto: Nemanja Nikolić

TUŽNO

UBIO MAJKU PA SEBE, NIJE MOGAO VIŠE DA JE GLEDA KAKO SE MUČI: Razbolela se, pa zapalila penziju, sin napravio pokolj

Crna Hronika -

Dragan Stojković (46) ubio je juče oko 15 sati majku Stanku (70) hicem iz pištolja, a potom je hicem iz istog oružja presudio i sebi. Porodična tragedija dogodila se u naselju Kotež u Beogradu.

Kako saznajemo, telo Stanke Stojković nađeno je u kući, dok je Draganovo telo bilo u šipražju nedaleko od kuće.

foto: Nemanja Nikolić

Živeli sami

- Komšija je radio nešto oko kuće i čuo je pucanj. Tada je otkrivena tragedija. Ubrzo su stigli policija i Hitna pomoć, blokirali ulicu i kuću. Dragan je prvo pucao u majku, pa je otišao u obližnju uličicu, neasfaltiranu, nekih 400 metara udaljenu od kuće, i tu je pucao sebi u glavu - pričaju komšije.

Prema njihovim rečima, Dragan i Stanka živeli su sami u prizemlju kuće, dok na spratu živi Draganov brat s porodicom.

- Brat mu trenutno nije tu, radi u inostranstvu. Baš smo se potresli zbog ovoga, Dragan je odmalena bio izuzetno vezan za majku. Bili su dobra i skladna porodica, često sam boravio u njihovoj kući. Nisam primetio da su imali razmirice, naprotiv - priča uznemireni komšija.

Kako kaže, Draganu je pre desetak godina umro otac, a majka mu se pre nekoliko godina razbolela i on je godinama brinuo o njoj.

foto: Kurir

Nije se ženio

- Stanka je u poslednje vreme bila dementna i trebala joj je nega od 24 sata, baš se namučila. Dragan je brinuo o njoj sa mnogo ljubavi i pažnje. Pretpostavljam da više nije mogao da gleda majku kako se muči i da nije mogao da izdrži taj pritisak, pa je ovako rešio da prekrati muke i njoj i sebi. Nije lako čuvati takvog bolesnika u kući, nije da ga opravdavam, ali ne verujem da je on ovo uradio iz neke mržnje - kaže komšija.

Prema njegovim rečima, Dragan se nije ženio i nije nigde radio, a živeli su od penzije.

- Video sam ga juče, tri sata pre nego što sam čuo za tragediju. Nosio je neku zelenu majicu, crne pantalone i ranac na leđima. Delovao je opušteno, nisam primetio da je uzrujan ili besan. Nije mi se javio, jer me nije video, inače bi me sigurno pozdravio - kaže komšija i dodaje da ne zna odakle Draganu pištolj, koji je ilegalno posedovao.

- Verovatno ga je namenski nabavio da uradi ovo što je uradio - dodaje.

PSIHIČKI PROBLEMI

Kao tinejdžer sekao vene

Komšinica majke i sina kaže da je Dragan imao psihičke probleme.

- On je kao tinejdžer pokušao da se ubije, valjda je sekao sebi vene. Njegovi roditelji su od tada neprestano brinuli o njemu, a i Stanka se od tada malo promenila, postala je labilna. Ona je radni vek provela u Fondu PIO, a muž joj je radio kao portir - kaže komšinica.

KOMŠIJA

Zapalila celu penziju

Komšije kažu da su čule da je Stanka nedavno zapalila celu penziju.

- Ne znam zašto je to uradila, verovatno usled te bolesti. Dragan verovatno nije mogao to više da gleda - kaže naš sagovornik.

Kurir.rs/Jelena Rafailović Foto: Nemanja Nikolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track