Najnovije vesti

POČINJE SUĐENJE ZA PREVARE SA STANOVIMA POKOJNIKA: Knjižili u katastru na osnovu lažnih papira, evo na koju ŠEMU
Foto: Marina Lopičić, Shutterstock

Specijalni sud u Beogradu

POČINJE SUĐENJE ZA PREVARE SA STANOVIMA POKOJNIKA: Knjižili u katastru na osnovu lažnih papira, evo na koju ŠEMU

Crna Hronika

Među optuženima je i radnik pogrebnog preduzeća, koji je sumnjiči da je grupi prevaranata javljao informacije o pokojnicima

BEOGRAD - Grupa od 15 optuženih sešće u ponedeljak na optuženičku klupu Specijalnog suda u Beogradu povodom optužbi za prevare prilikom knjiženja stanova u katastru nepokretnosti, korišćenjem lažne dokumentacije.

Njima će suđenje početi priremnim ročištem, koje će biti zatvoreno za javnost, na kojem će se kratko izjasnti o krivici, posle čega će se utvrđivati koji će se dokazi izvoditi tokom suđenja.

Nakon ovog ročišta sud će zakazati početak glavnog pretresa koji će biti javan i na kojem će optuženi moci detaljno da izlože svoje odbrane.

Optuženi su Zoran Ranković, Aleksandar Lalić, Vladimir Milanović, Goran Đurđević, Nikola Jolović, Darko Živković, Dragan Negovanović, Petar Miščević, Jožef Pavlov, Zićri Bašić, Nemanja Vučićević, Milanka Dulović, Snežana Đuručković, Darko Dulović i Igor Branković.

Optuženi se terete za prevare prilikom knjiženja stanova u katastru nepokretnosti, korišćenjem lažne dokumentacije o prethodnom osnovu sticanja spornih stanova.

Sumnja se da je ova kriminalna grupa koristila stanove na teritoriji grada Beograda, čiji su vlasnici preminuli i mahom su bili bez naslednika, tako što su sa lažnom dokumentacijom knjižili stanove u zemljišne knjige Republičkog geodetskog zavoda na nekog od pripadnika grupe ili na osobe povezane s njima.

Potom su ih prodavali ispod tržišne cene.

Policija je nakon hapšenja saoptila da su u stanovima osumnjicenih pronađeni falsifikovani ugovori o kupoprodaji, ugovori o otkupu stanova, potvrde da su u celosti isplaćeni stanovi i više desetina falsifikovanih pečata državnih institucija, kojima su overavali lažnu dokumentaciju. Među optuženima je i radnik pogrebnog preduzeća, koji je sumnjiči da je grupi prevaranata javljao informacije o pokojnicima.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...