DONETA PRESUDA ZA SMRT MLADOG KOCIĆA: 8 godina robije Mitiću koji ga je zgazio na putu, Stefan dobrotu platio životom
Foto: Printscreen/Privatna arhiva

Njemu je izrečena kazna i od pet godina neupravljanja vozilom

DONETA PRESUDA ZA SMRT MLADOG KOCIĆA: 8 godina robije Mitiću koji ga je zgazio na putu, Stefan dobrotu platio životom

Crna Hronika -

Stefan sa drugarima zastao da pomogne čoveku na putu da promeni gumu i poginuo

Dejan Mitić (28) iz Niša osuđen je u Višem sudu u ovom gradu na 8 godina zatvora zato što je u alkoholisanom stanju i pod uticajem kokaina 8. jula prošle godine svojim automobilom BMW usmrtio Stefana Kocića (20) iz Niške Banje.

Njemu je izrečena kazna i od pet godina neupravljanja vozilom nakon što izađe s robije. Tragedija se dogodila oko 3,45 sati na ulazu u ovu opštinu iz pravca Niša.

Ranijom istragom utvrđeno je da je Mitić u sebi imao 2,2 promila alkohola u sebi, da je vozio neregistrovan auto i da nije imao vozačku dozvolu. Odbrana je tražila maksimalnu kaznu od 12, a tužilaštvo 6 godina zatvora. Odbrana je predlagala tri godine robije.

Stefan je sa prijateljima Markom i Aleksandrom išao trotoarom kada su videli da Mladen Davidović iz sela Dolac ne ume da promeni gumu na "zastavi 101“ odmah pored puta. Dok je pokušavao da promeni gumu, on nije imao fruolescentni prsluk i nije uključio sva četiri žmigavca.

Odlučili su da priđu i pomognu pošto ih je pozvao u pomoć. Nije prošlo dugo kada su videli da im se BMW sjurio iz pravca Niške Banje. Tu je put širok još nekoliko metara i odlično osvetljen. Mogao je da ih zaobiđe da je samo volan okrenuo ulevo, ali nije. Stefana je odbacio prilikom udara nekih desetak metara. Nije mu bilo pomoći, iako je Marko pokušao da mu pomogne.

Davidović je nakon nesreće seo u Zastavu i pobegao jer se kako je rekao na suđenju "uplašio", a kako stvari stoje on neće odgovarati za svoj nemoralan čin.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track