Najnovije vesti

UHAPŠENO 11 ČLANOVA KRIMINALNE GRUPE: Krijumčarili migrante do Mađarske, uzimali do 2.400 evra po čoveku
Foto: Kurir/T.Ilić

PRETRESI SU U TOKU

UHAPŠENO 11 ČLANOVA KRIMINALNE GRUPE: Krijumčarili migrante do Mađarske, uzimali do 2.400 evra po čoveku

Crna Hronika

Po nalogu Tužilašta za organizovani kriminal, policija je uhapsila 11 osumnjičenih za krijumčarenje 18 migranata i nedozvoljen prelaz državne granice Srbije ka Mađarskoj.

Uhapšeni su Z. V, A. R, K. S, N. P, T.A, N.A, M .B, N.V, N. B, Ž. M. i D.K, saopšteno je iz tužilaštva.

Članovi organizovane kriminalne grupe su u periodu od 22. februara do 3. jula ove godine organizovali nedozvoljen prelazak preko državne granice Srbije u cilju daljeg nedozvoljenog tranzita preko Mađarske ka zemljama Evropske Unije, 18 migranata neutvrđenog državljanstva.

Z.V. se sumnjiči da je bio na čelu grupe, koja je delovala radi sticanja neposredne finansijske koristi koja se kretala po jednom stranom državljaninu - iregularnom migrantu od 800 do 2.400 evra.

Osumljičeni su u međuzoni koja se nalazi između Republike Srbije i Republike Mađarske, odnosno između graničnih prelaza Horgoš i graničnog prelaza Reske prihvatali migrante, koji su prethodno peške ilegalno prešli granicu Srbije zaobilazeći graničnu kontrolu, skrivajući se iza kamiona, smeštali u svoje putničko motorno vozilo i uz pomoć putne isprave - pasoša Srbije koji pripadaju drugim licima, a sa kojima migranti imaju fizičke sličnosti omogućavali ilegalan ulazak na teritoriju Republike Mađarske.

Pretresi su u toku.

Svim licima lišenim slobode određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.

(Kurir.rs/Tanjug/ FOTO: T. Ilić/Ilustracija)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...