SUĐENJE MALČANSKOM BERBERINU Ispitana oteta devojčica, sudu rekla što nije ni roditeljima! Ovako je u tom trenu izgledao Jovanović
Foto: Ž. I.

evo šta se dešavalo iza zatvorenih vrata sudnice

SUĐENJE MALČANSKOM BERBERINU Ispitana oteta devojčica, sudu rekla što nije ni roditeljima! Ovako je u tom trenu izgledao Jovanović

Crna Hronika -

Nije se srela sa svojim otmičarem jer je svedočila puna 2,5 sata u audio-formi iz druge prostorije u sudu dok su njeni roditelji bili u istoj prostoriji

Teško smo sve to podneli. Bilo je suza danas u sudnici, ali moramo da budemo uz našu kćer kako bi ona sve to izdržala na najbolji način. Ona je sada bolje nego na početku. Sada se smejemo, šalimo što nakon otmice nije bio slučaj, rekla je majka devojčice

NIŠ - Na suđenju Ninoslavu Jovanoviću (48), poznatijem kao Malčanski berberin danas je svedočila devojčica (13) koju je oteo 20. decembra dok je išla u školu u naselju Brzi Brod.

Ona se nije susrela sa svojim otmičarem jer je svedočila puna 2,5 sata u audio formi iz druge prostorije u sudu dok su roditelji bili u istoj prostoriji.

- Naša ćerka je svedočila, govorila je istinu i još jednom je pokazala da je lavica. Nama roditeljima je bilo grozno. Ona je dokazala da je borac. Svaki detalj je opisala i nije se očekivalo, ali je vrlo hrabro ponela. Rekla je da joj je nekako kamen pao sa srca. Ona nama ranije, znate, nije govorila sve detalje. I mi smo sada čuli neke stvari. Teško smo sve to podneli. Bilo je suza danas u sudnici, ali moramo da budemo uz našu kćer kako bi ona sve to izdržala na najbolji način. Ona je sada bolje nego na početku. Sada se smejemo, šalimo što nakon otmice nije bio slučaj - rekla je A.K., majka otete devojčice.

Majka: Za njega bih volela da ne vidi svetlost dana, otac izašao nije mogao više

Na pitanje kako je Jovanović reagovao dok su slušali audio svedočenje, ona je rekla "da je bio crven u licu".

- Ne znam šta je sa tim čovekom, verovatno je bio crven od besa. Mi smo jedva izdržali njegovo prisustvo u tom trenutku dok je pričala. Ne bih volela ni njedno dete da doživi to što je moja ćerka doživela, a za njega bih volela da ne vidi svetlost dana - rekla je Aleksandra.

Otac R. K. je napustio sudnicu nakon pola sata njenog svedočenja jer mu je bilo teško.

- Nisam mogao da izdržim sve to. Saznao sam neke stvari prvi put i morao sam da izađem. Pomešane su emocije, ceo dan sam nervozan, a zadovoljan sam što se njene izjave tiče jer je izbacila to iz sebe. Pokazala je još jednom da je prejaka devojčica za njene godine. Sve ovo predugo traje. Mislim da je normalno da ovaj dobije doživotnu robiju - rekao je otac devojčice.

Devojčicin deka, bio je ljut jer se sudski proces odužio.

- Stvarno ne razumem kako sudstvo ne može da osudi jednog pedofila koji uopšte nije uračunljiv. Dete nije kao što je bilo pre, ima neku vrstu traume. zahvaljujem se i policiji, novinarima, ali ne shvatam kako sud ne može da donese odluku do sada kada je sve jasno - rekao je deka Sulejmanović.

Jovanović opet tražio odlaganje procesa

- Optuženi je danas tražio odlaganje iz istih zdravstvenih razloga iz kojih je i prethodnog puta odloženo. Sud nije prihvatio molbu za odlaganje, glavni pretres je održan. Ispitivana je maloletna oštećena, koja ima status posebno osetljivog svedoka, prema pravilima Zakonika o krivičnom postupku o ispitivanju posebno osetljivih svedoka, iz posebne prostorije, u prisustvu stručnog lica Centra za socijalni rad i upotrebom tehničkih sredstava za prenos slike i zvuka. Sledeći glavni pretres je zakazan za 14.10.2020. godine u 11 časova, saopštio je Viši sud.

(Kurir.rs/M.Smiljković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track