BUGARSKI TAJKUN IDE U BUGARSKU: Ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje Cvetana Vasileva Bugarskoj
Foto: Zorana Jevtić

rešenje

BUGARSKI TAJKUN IDE U BUGARSKU: Ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje Cvetana Vasileva Bugarskoj

Crna Hronika -

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu doneo je rešenje kojim se utvrđuje da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje bugarskog biznismena Cvetana Vasileva pravosudnim organima te zemlje koje protiv njega vode postupak zbog pronevere, saopšteno je danas.

Navodi se da je krivično vanpretresno veće Višeg suda 29. septembra donelo rešenje na osnovu molbe za izručenje Javnog tužilaštva Bugarske.

"Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana od dana prijema pisanog otpravka rešenja", stoji u saopštenju Višeg suda.

Iz suda su podsetili da konačnu odluku o izručenju donosi Ministarstvo pravde u skladu sa odredbom člana 31 Zakona o medjunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim ;stvarima.

Vasilev je 2012. godine kupio Srpsku fabriku stakla u Paraćinu a u Srbiju se, po navodima medija, doselio 2014. godine i to svega deset dana pre nego što je za njim Sofija raspisala međunarodnu poternicu zbog pronevere 1,3 milijarde evra, što je ugrozilo stabilnost bugarskog bankarskog sistema.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track