Najnovije vesti

ZBOG OVIH SLIKA ŠIJANA, KNELETA I ŠLJUKE I DANAS SE DIŽE PRAŠINA: On sedi ozbiljan, u odelu, a na njega pada kiša nemačkih maraka
Foto: Privatna Arhiva, Vladimir Šporčić, Youtube

Pare, slava, skupa kola, sve su to imali i nisu se libili da to i pokažu

ZBOG OVIH SLIKA ŠIJANA, KNELETA I ŠLJUKE I DANAS SE DIŽE PRAŠINA: On sedi ozbiljan, u odelu, a na njega pada kiša nemačkih maraka

Crna Hronika
17:00h

BEOGRAD - Pare, slava, skupa kola, sve su to imali i nisu se libili da to i pokažu.

Tako se tada živelo, devedesetih su u Srbiji važili drugi aršini, ali fotografije koje su tada šokirale javnost, isto osećanje izazivaju i sada, ako ne i veće jer oni koji su se rodili desetak godina kasnije o tome kako se opasno živelo devedesetih čuli su samo iz priča svojih roditelja.

Fotografija koja i dan danas izaziva veliku pažnju jeste ona na kojoj Zoran Šijan sedi ozbiljan u odelu a iznad njega doslovno padaju pare i to silne nemačke marke u godinama kada je 100 maraka značilo život - u svakom smislu. Od tih para moglo je dobro da se živi čitav mesec, a ko je imao 100 maraka u džepu bio je bogat. Živelo se ali i umiralo za 100 maraka. Vreme koje je bilo i prošlo, ne povratilo se nikad.

U vremenu dok se otimalo i ginulo i za manje od 100 maraka, Beogradom su se vozile i ovakve zveri od automobila...

Jedno od najtužnijih i najtežih sećanja jeste i ono na demonstracije 9. marta 1991, kada je stradalo dvoje ljudi. Na ovoj fotografiji se vidi Knele koji probija policijski kordon.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track