PAZARAC MISLIO DA ĆE USPETI DA PREVARI CARINIKE: Zaustavili ga na Rudnici pa otkrili šta krije ispod jakne FOTO
Foto: Carina Srbije/Ilustracija

Slučaj otkriven u večernjim časovima

PAZARAC MISLIO DA ĆE USPETI DA PREVARI CARINIKE: Zaustavili ga na Rudnici pa otkrili šta krije ispod jakne FOTO

Crna Hronika -

Carinici su 3. oktobra 2020. godine na administrativnom punktu Rudnica, sprečili krijumčarenje 16 novih mobilnih telefona i opreme čija je vrednost procenjena na gotovo 500.000 dinara.

Slučaj je otkriven u večernjim časovima, tokom redovne kontrole vozila na punktu Rudnica. Naime, oko 19 časova iz pravca AP КiM pristigla je opel insignija novopazarskih registarskih oznaka kojim je upravljao srpski državljanin iz Novog Pazara.

foto: Carina Srbije

Putnik je rekao da nema ništa da prijavi, ali je tokom pregleda automobila utvrđeno da je pokušao da prokrijumčari 16 mobilnih telefona poznatih marki, opremu za mobilne telefone, kao i televizijski ruter.

foto: Carina Srbije

Putnik je stavio na suvozačko sedište 14 mobilnih telefona u originalnim pakovanjima i prekrio ih jaknom, misleći da će na taj način moći da zakamuflira pokušaj šverca.

Međutim, detaljnim pregledom vozila, carinski službenici su pronašli ne samo te telefone, nego i dva koja su bez kutija bila ubačena u pregrade vrata.

Svi otkriveni telefoni i oprema, za koje je putnik rekao da mu je namera bila da ih prodaje preko interneta, privremeno su zadržani do okončanja prekršajnog postupka.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track