SLUČAJ JOVANJICA: Počelo suđenje Koluviji za uzgajanje kanabisa
Foto: Screenshot

dva osumnjičena su još u bekstvu

SLUČAJ JOVANJICA: Počelo suđenje Koluviji za uzgajanje kanabisa

Crna Hronika -

Suđenje većinskom vlasniku poljoprivrednog dobra "Jovanjica" Predragu Koluviji i devetorici optuženih da su na tom imanju organizovano proizvodili marihuanu radi dalje prodaje počelo je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Koluvija je negirao da je nelegalno na svom poljoprivrednom dobru uzgajao kanabis. Na početku glavnog pretresa u kratkom izjašnjavanju je rekao da ništa od onoga što mu se stavlja na teret nije tačno i da će u daljem postupku to i dokazati.

Detaljnu odbranu će izneti nakon što tužilac i advokati daju uvodna izlaganja.

Na višednevnom pripremnom ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, Tužilaštvo za organizovani kriminal i branioci optuženih izneli su svoje dokazne predloge.

Pored Koluvije, optuženi su i Sergej Mrđa, Vladan Živojinović, Branislav Miljević, Zdravko Milošević, Stevan Holić, Vule Bojović, Petar Živanović, Petar Hricaj i Boban Jovanović.

Svi se i dalje nalaze u pritvoru, od hapšenja u novembru prošle godine.

U nastavku istrage ovog slučaja početkom jula je uhapšeno još sedam osmnjičenih da su bili pripadnici ove grupe, među kojima je i pet radnika MUP-a i BIA.

Protiv njih je istraga u toku, a oni su sredinom septembra pušteni da se brane sa slobode.

Ukupno dva osumnjičena su još uvek u bekstvu.

Nakon hapšenja u novembru, saopšteno je da je policija po nalogu tužilaštva ušla na poljoprivredno dobro "Jovanjica" u blizini Stare Pazove i tamo pronašla ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima.

Tada je zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, teške skoro četiri tone.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track