Tužilaštvo BiH vehabiji Jašareviću ponudilo nagodbu

Nagodba

Tužilaštvo BiH vehabiji Jašareviću ponudilo nagodbu

Crna Hronika -
Ovu informaciju potvrdio je Jašarevićev advokat Senad Dupovac, koji je naveo da se njegov klijent tek treba da se izjasni o eventualnoj nagodbi

SARAJEVO – Tužilaštvo Bosne i Hercegovine ponudilo je sporazum o priznanju krivice Mevlidu Jašareviću (24) optuženom za napad na Američku ambasadu u Sarajevu 28.oktobra prošle godine

Ovu informaciju za agenciju Anadolija potvrdio je Jašarevićev advokat Senad Dupovac, koji je naveo da se njegov klijent tek treba da se izjasni o eventualnoj nagodbi, a razgovor o tome trebao bi da usledi naredne nedelje, objavio je bosanski portal Depo.ba.

Kako piše ovaj portal Dupovac nije želeo da otkrije šta piše u nagodbi, kao i da ponuđeni sporazum mora biti analiziran. Dupovac u svojoj izjavi kaže da zapravo nagodbom Tužilaštvo BiH na neki način želi da izađe iz celog slučaja i da on lično nije očekivao sporazum.

Dupovac isitče da su na početku suđenja Jašareviću isplivale neke nelogičnosti i nejasnoće.

Da podsetimo Jašarević je 28. oktobra prošle godine iz "kalašnjikova" pucao na zgradu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu.

Tom prilikom Jašarević je teško ranio jednog pripadnika policije, nakon čega je snajperskim hicem pogođen u nogu i uhapšen.

Demanti tužilaštva BiH o Jašarevićevom priznanjuTužilaštvo BiH nije ponudilo sporazum o priznanju krivice srpskom državljaninu Mevlidu Jašareviću, optuženom za teroristički napad na američku ambasadu u Sarajevu 28. oktobra prošle godine, objavile su banjalučke Nezavisne novine na svom Internet portalu.

Tužilac Tužilaštva BiH Dubravko Čampara demantovao je informacije o postizanju sporazuma, koju je plasirao Senad Dupovac, advokat optuženog Jašarevića.

Čampara je rekao da je za 13. avgust zakazano ročište u ovom predmetu "tako da se proces redovno nastavlja".

Pojedini mediji prethodno su objavili izjavu Dupovca prema kojoj je Tužilaštvo BiH ponudilo sporazum o priznanju krivice Mevlidu Jašareviću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track