UHAPŠENA POMOĆNICA MINISTRA POLJOPRIVREDE ZBOG MITA: Po 1.000 evra mesečno u naredne 2 godine ?! PRETRES U TOKU (KURIR TV)
Foto: Filip Plavčić

uhapšena u podne

UHAPŠENA POMOĆNICA MINISTRA POLJOPRIVREDE ZBOG MITA: Po 1.000 evra mesečno u naredne 2 godine ?! PRETRES U TOKU (KURIR TV)

Crna Hronika -

BEOGRAD - Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupka danas su oko 12 časova policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala lišili slobode dva lica: D.J.N. , pomoćnicu ministra poljoprivrede Republike Srbije za krivično delo primanje mita i fizičko lice D.Č. za krivično delo davanje mita.

Kako je saopštio tužilaštvo, postoje osnovi sumnje da je osumnjičena D.J.N., od osumnjičenog D.Č. primila mesečnu ratu, unapred obećane koristi za pomoć u dobijanju ugovora u postupku javne nabavke Ministarstva poljoprivrede u oblasti usluga, koja je podržana od inostranog fonda za finansiranje poljoprivrede.

- Osumnjičenjnoj D.J.N., je obećana isplata koristi u visini od oko 1.000 evra mesečno, u naredne dve godine, dok traje realizacija ugovora o javnoj nabavci. Pretresi su u toku - navelo je tužilaštvo.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

(Kurir.rs/J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track