PRITVOR ZA POMOĆNICU MINISTRA I NJENOG SARADNIKA: Oboje okrivljenih za korupciju ostaju iza rešetaka posle saslušanja
Ilustracija, Foto: Shutterstock

viši sud

PRITVOR ZA POMOĆNICU MINISTRA I NJENOG SARADNIKA: Oboje okrivljenih za korupciju ostaju iza rešetaka posle saslušanja

Crna Hronika -

BEOGRAD - Pomoćnici ministra poljoprivrede D.J.N, koja je uhapšena zbog sumnje da je primila mito, određen je pritvor, saopštio je danas Viši sud u Beogradu i dodao da je pritvor određen i D.Č. kome se na teret stavlja davanje mita.

Kako se navodi, sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu je, nakon saslušanja okrivljenih, doneo rešenje kojim im je odredio pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke.

foto: Printscreen

Protiv tog rešenja okrivljeni i branioci mogu izjaviti žalbu krivičnom vanpretresnom veću Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja.

Ona je osumnjičena da je od D.Č. primila mesečnu ratu, unapred obećane koristi za pomoć u dobijanju ugovora u postupku javne nabavke Ministarstva poljoprivrede u oblasti usluga, koja je podržana od inostranog fonda za finansiranje poljoprivrede.

"Osumnjičenoj je obećana isplata koristi u visini od oko 1.000 evra mesečno, u naredne dve godine, dok traje realizacija ugovora o javnoj nabavci", saopštilo je ranije Tužilaštvo za organizovani kriminal.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja