RAT KLANOVA: Mrva nudio kilogram kokaina za ubistvo kavčanina Nemanje Zurovca?!
Teške optužbe Zoran Mrvaljević Mrva, Foto: Privatna Arhiva

zAŠTIĆENI SVEDOK

RAT KLANOVA: Mrva nudio kilogram kokaina za ubistvo kavčanina Nemanje Zurovca?!

Crna Hronika -

Zaštićeni svedok Milan Kankaraš tvrdi da je od Zorana Mrvaljevića dobio ponudu da za 40.000 evra i paket droge likvidira Nemanju Zurovca

Zoran Mrvaljević Mrva, navodni pripadnik škaljarskog klana, koji je iz Srbije izručen Crnoj Gori, nudio je Milanu Kankarašu 40.000 evra i kilogram kokaina za ubistvo Nemanje Zurovca, navodno bliskog „kavčanima“, koji je pre tri godine hapšen u Beogradu, piše podgorički Dan.

Član oba tabora

Ovaj crnogorski list poziva se na iskaz Milana Kankaraša, koji je u postupku koji se vodi protiv Mrvaljevića dobio status zaštićenog svedoka. Kankaraš je navodno priznao da je bio član dva klana, kao i da je prvo radio za ubijenog Vladimira Roganovića, a potom za Mrvaljevića, koji je tražio da mu dostavlja informacije o kretanju članova porodice Roganović. Optužnica koja je podignuta kao okrivljene navodi Mrvaljevića, Krsta Vujića Kića, Slobodana Vica, Jovana Žmukića i Jova Riznića.

- Mrvaljeviću i Vujiću sam javljao gde se nalaze Roganovići u periodu kad je Vladimir trebalo da izađe iz zatvora. Nakon jednog napada Mrva je rekao da krivi Nemanju Zurovca za sve i ponudio mi kilo kokaina za informaciju gde se on nalazi. Rekao sam mu da ne znam. Mrva je kazao da se ne boji Roganovića jer i da ga ubiju, ima ko će ga osvetiti. Nakon pokušaja ubistva Duška Roganovića 2017, Roganovići smišljaju kako da ubiju Mrvaljevića i Vujića - preneo je reči svedoka-saradnika Dan.

Tri ubice

Kankaraš je tvrdio i da je Krsto Vujić naredio da se prati kretanje Šćepana Roganovića, koji je likvidiran u Herceg Novom, kao i njegovog brata Vladimira, ubijenog u Austriji, i njihovog oca Nika Roganovića.

- Kićo je rekao da Vlada čekaju najmanje tri ubice kad izađe iz zatvora. Osim toga, posle njegovog ubistva rečeno mi je da će hercegnovska policija pojačati kontrolu, pa da zato obustavljamo aktivnosti na pripremi likvidacije Šćepana Roganovića. Posle toga Mrva me je pitao za Zurovca i rekao da je on sledeća meta. Tada mi je ponudio 40.000 evra i kilo kokaina - pred tužiocem je ispričao svedok-saradnik.

Kako prenosi Dan, u optužnici je Mrvaljević označen kao organizator kriminalne grupe još od 2016. , kao i da je od 2019. podstrekivao Kankaraša da ubije Zurovca.

- Mrvaljević je nabavio pištolj, ali ubistvo nije izvršeno - stoji u optužnici.

HRONOLOGIJA

  • 25. april 2017. Duško Roganović preživeo eksploziju automobila bombe i ostao bez obe noge
  • 26. jul 2017. Niko Roganović ubijen u sačekuši ispred stana u Herceg Novom
  • 23. decembar 2018. Vladimir Roganović likvidiran ispred bečkog restorana
  • 13. februar 2020. Šćepan Roganović ubijen kod Kanli kule u Herceg Novom

KO JE ZUROVAC

Hapšen sa pištoljem

Nemanja Zurovac uhapšen je u aprilu 2017. zajedno sa Strahinjom Kneževićem na Čukarici, a pretresom BMW-a u kom su bili pronaden je pištolj „valter“ sa prigušivačem, dva prazna okvira za municiju, kao i karton sa rupama nastalim pucanjem iz ovog pištolja. Dva dana posle toga, uhapšeni su Vladimir Roganović, Igor Bošnjak i Luka Medić kod kojih su pronađena falsifikovana dokumenta. U to vreme sumnjalo se da su Zurovac i Knežević pripremali likvidaciju, a Zurovac je pravosnažno osuđen na dve godine zatvora zbog nelegalnog pištolja.

Kurir.rs/ Jelena Ivić Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja