HAPŠENJE ZBOG UPADA NA IZLOŽBU U ZEMUNU: Privedena petorica nasilnika, za ostalima se traga
Ilustracija, Foto: Shutterstock

incident

HAPŠENJE ZBOG UPADA NA IZLOŽBU U ZEMUNU: Privedena petorica nasilnika, za ostalima se traga

Crna Hronika -

Beogradska policija uhapsila je danas više osumnjičenih za koje se sumnja da su 13. oktobra upali u galeriju "Stara kapetanija" u Zemunu, gde su pocepali izložene crteže i prskali sprejem po galeriji, nakon čega su pobegli, saopštio je MUP.

Uhapšeni su A.D. (19) i Ž.M. (35), dvojicu petanestogodišnjaka i jednog sedamnaestogodišnjaka zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje.

Sumnja se da su oni, zajedno sa više osoba, pre dva dana, ušli u galeriju „Stara kapetanija“ u Zemunu, gde su pocepali izložene crteže i prskali sprejem po galeriji, nakon čega su pobegli.

Osumnjičenima A. D. i Ž. M. je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Trećem osnovnom javnom tužilaštvu.

Po nalogu nadležnog tužioca za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu protiv trojice maloletnika biće podnete krivične prijave.

Policija nastavlja intenzivno da radi na identifikaciji ostalih učesnika ovog događaja.

- Treće osnovno javno tužilastvo u Beogradu dana 15.10.2020.godine odredilo je zadržavanje u trajanju od 48 časova osumnjicenima, i to M.Ž. (1985) i osum. D.A. (2001.) zbog izvršenja krivicnog dela Nasilnicko ponašanje iz člana 344 stav 2 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika, povodom događaja od dana 13.10.2020. godine u izložbenoj galeriji u Zemunu, navode u Tužilštvu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track