Najnovije vesti

ARKAN SA 15 GODINA SILOVAO DEVOJKU! Dokumenti tajne službe otkrili sve, evo šta stoji u ŽELJKOVOM DOSIJEU! FOTO
Foto: Printscreen/ Youtube/ radovan džeko

u evidenciji

ARKAN SA 15 GODINA SILOVAO DEVOJKU! Dokumenti tajne službe otkrili sve, evo šta stoji u ŽELJKOVOM DOSIJEU! FOTO

Crna Hronika
23:25h

Željko Ražnatović Arkan, nekadašnji komandant Srpske dobrovoljačke garde (SDG), sa svega 15 godina silovao je devojku T. Ž. (ime poznato redakciji) i pokušao da siluje još dve devojke, ekskluzivno otkriva Kurir!

U „evidenciji specijaliziranih izvršilaca“ on se vodio kao obijač, provalnik, razbojnik i silovatelj, a bio je poznat po nadimcima Arkan, Hibrid i Bombona, navodi se u dosijeu Državne bezbednosti (DB) o Arkanu iz 1991. godine!

U tom dokumentu, u koji je Kurir imao uvid, detaljno su navedene sve Arkanove aktivnosti od najranijeg detinjstva do početka devedesetih, pa se tako otkriva da je još kao dete imao problema sa zakonom, jer je često znao da pljačka i vara!

foto: printscreen
foto: printscreen

- Ražnatović je evidentiran u krivičnoj evidenciji GSUP Beograd pod brojem 188521. Iz materijala evidencije se vidi da ga je 1964. uhvatilo osoblje samoposluge na Novom Beogradu u krađi tri špila karata. Pošto je doveden kod roditelja, koji su obavešteni o Željkovom pokušaju krađe, Željko je pobegao od kuće za Zagreb, te je za njim raspisana potraga. U to vreme bio je dobar učenik, a roditelji su imali dobre materijalne uslove za život - navodi se u dokumentu DB.

Dodaje se da je 1966, kao četrnaestogodišnjak, s nekoliko vršnjaka izvršio više teških krađa, obijanja trafika, automobila i krađa po prodavnicama...

- Iste godine imao je i dva pokušaja silovanja (G. B. i M. L.), a 17. januara 1967. učestvovao je sa još nekim licima u silovanju T. Ž. Zbog toga, kao i zbog razbojništva, 31. januara 1967. protiv Željka i ostalih (I. K., P. S., H. Z., M. D., M. M., N. M. i M. D.) podnesena je krivična prijava - navodi DB.

Krvavi obračun

Državna bezbednost u svom dokumentu navodi i to kako je Arkan osamdesetih u Beogradu napao dvojicu policajaca koji su hteli da ga uhapse. Kako se objašnjava, milicioneri stanice na Paliluli M. Z. i M. N. 4. novembra 1983. oko 20 sati u civilnim odelima su otišli u stan Ražnatovićeve majke, odakle su telefonom kontaktirali sa Željkom, tražeći od njega da dođe u stan, te da su oni njegovi prijatelji i da treba da obave neki razgovor. Arkan je došao, napao je policajce, pucao na njih, obojica su zadobili povrede, a on ih je čak vezao i lisicama. Zbog ovoga je protiv njega podneta krivična prijava, a bio je i uhapšen.

Početkom sedamdesetih u Portorožu je opljačkao goste hotela „Metropol“, gde je kasnije inače znao da potroši velike sume novca (i do 100.000 maraka) u kockarnici, a kockanje je praktikovao i u beogradskom „Mažestiku“.

Osim u tadašnjoj Jugoslaviji, DB podrobno opisuje koja je krivična dela Arkan počinio i u zemljama širom sveta, poput Švedske, Nemačke, Belgije, a navedene su i prijave koje su protiv njega podnošene, ali se ističe i podatak da je kao maloletnik određeno vreme proveo u vaspitnom domu.

Takođe, DB ističe i neke pojedinosti, kao što je ona koja se odnosi na to kako je Ražnatović dolazio do umetnina:

- Godine 1988. pisana je informacija da su 27. decembra 1988. dva Roma predala Ražnatoviću u njegovoj kući više komada umetničkih slika i crkvenih ikona, koji najverovatnije potiču iz krađe.

Kurir.rs

Foto Printscreen/ Youtube/ radovan džeko

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja