BESKUĆNIK OSUĐEN ZBOG UBISTVA PROFESORA MATEMATIKE NA VOŽDOVCU: Danila je besomučno pretukao na smrt zbog 5.000 dinara
Foto: Vlada Šporčić

pravosnažna presuda

BESKUĆNIK OSUĐEN ZBOG UBISTVA PROFESORA MATEMATIKE NA VOŽDOVCU: Danila je besomučno pretukao na smrt zbog 5.000 dinara

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 12 godina zatvora Alena Metovića (38) jer je u julu 2017. godine, pijan u parku na Voždovcu, na smrt pretukao profesora matematike Danila Bogdanova (37) nakon što su se posvađali oko 5.000 dinara.

- Ovom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je Metović osuđen zbog krivičnog dela ubistvo - navodi se u presudi objavljenoj na sajtu Apelacionog suda.

Metović je osuđen jer je 1. jula 2017. godine u parku na Vodžovcu, kako je navedeno, u stanju jednostavne alkoholne opijenosti teškog stepena, a usled koje su njegove sposobnosti shvatanja značaja dela i mogućnost upravljanja postupcima bile bitno smanjene, lišio života oštećenog Danila Bogdanova.

Do ubistva je došlo nakon što su Metović, za kojeg mediji pišu da je bio beskućnik, Bogdanov i S. M. zajedno pili alkoholna pića. Između okrivljenog i Bogdanova došlo je potom do rasprave oko 5.000 dinara koje je Bogdanov navodno dugovao Metoviću.

Metović je tada pesnicom zadao najmanje tri udarca u glavu Bogdanovu, koji je pao na zemlju, a ovaj je nastavio da ga šutira u glavu, pa mu je naneo povrede opasne po život.

Nakon što je, kako piše u presudi, Bogdanov preminuo, Metović je njegovo telo odvukao na obližnji dušek, na kom je prema pisanju medija inače spavao u obližnjem parku.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto:Vlada Šporčić/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track