HARAO PO INOSTRANSTVU, PLJAČKAO UGLEDNE I BOGATE, SILOVAO: Uhapšeni zbog napada na inspektora ima međunarodnu krimi-karijeru
Foto: MUP Srbije

zlo

HARAO PO INOSTRANSTVU, PLJAČKAO UGLEDNE I BOGATE, SILOVAO: Uhapšeni zbog napada na inspektora ima međunarodnu krimi-karijeru

Crna Hronika -

Dimitrije S. (43), koji je uhapšen danas zbog napada na policijskog inspektora u Novom Sadu, ima debeo dosije. Dimitrije je odranije poznat policiji. On ima međunarodnu karijeru provalnika. Hapšen je zbog provale u stanove, ali i silovanja.

U inostranstvu su, njemu i kriminalnoj grupi kojoj je pripadao, na meti bili bogataši, pa čak i političari i umetnici. Upadali su u vile i krali, navodi Blic.

Dimitrije S. iz Novog Sada uhapšen je u Ulici Đorđa Zličića zbog sumnje da je teško povredio policijskog inspektora u ovom gradu. Brzom akcijom prvo je uhapšen muškarac koji je bio u Dimitrijevom društvu u trenutku napada, a nedugo zatim "pao" je i osumnjičeni za ranjavanje inspektora. Dimitriju se na teret stavlja delo "teško ubistvo u pokušaju".

foto: Kurir

Sve se dogodilo u naselju Salajka, u Ulici Save Đisalova, kada je inspektor U. N, koji je bio van dužnosti, primetio lice koje pokušava da obije putnički automobil.

"Sumnja se da je on, prilikom pretresa, šrafcigerom zadao ubodne rane u ruku i nogu inspektoru kriminalističke policije koji je bio van dužnosti, a koji je pokušao da ga spreči da ukrade automobil na Salajci", saopšteno je ranije iz MUP-a.

Osumnjičenom Dimitriju S. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden višem javnom tužiocu u Novom Sadu.

(Kurir.rs/Blic, A.Ž.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track