SEVNULE MISTERIOZNE TORBE: Na Horgošu otkriveno 111 kutija sedativa i markirana garderoba dovoljna za opremanje butika (FOTO)
Foto: Carina Srbije

sprečen šverc preko granice

SEVNULE MISTERIOZNE TORBE: Na Horgošu otkriveno 111 kutija sedativa i markirana garderoba dovoljna za opremanje butika (FOTO)

Crna Hronika -

Carinici su danas na prelazu Horgoš u saradnji sa policijom u dva slučaja sprečili pokušaj krijumčarenja sedativa i firmirane garderobe u autobuskim pošiljkama.

Prvi slučaj se dogodio u jutarnjim časovima kad je na red za redovnu ulaznu kontrolu pristigao autobus sa tablicama lažne države Kosova kojim je upravljao srpski državljanin (53) albanske nacionalnosti iz Bujanovca.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, vozač je u svoje i u ime devet putnika koje je prevozio, rekao da sa sobom nose samo lični prtljag.

Ubrzo su njegove reči demantovane, kad je detaljnom kontrolom u prostoru u kome se nalazi akumulator pronađena jedna putna torba za koju je vozač rekao da se radi o pošiljci.

Međutim, kada su je carinici otvorili u njoj su zatekli pravu malu apoteku: 111 kutija sedativa iliti ukupno 3.330 psihoaktivnih tableta bez bilo kakve prateće dokumentacije.

foto: Carina Srbije

Oko podneva je za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao novopazarski autobus koji saobraća na liniji Esen-Priboj.

foto: Carina Srbije

Vozač (42) iz Novog Pazara se u svoje i u ime 17 prisutnih izjasnio da sem ličnog prtljaga u autobusu nema ničega što bi trebalo da se prijavi.

Usledio je detaljan pregled kad je otkriveno da se među prtljagom nalazi i jedna ogromna "ničija" torba za koju je rečeno da se radi o pošiljci.

Ispostavilo se da se u njoj nalazi firmirana garderoba kojom bi se mogao snabdeti omanji butik. Na osnovu originalnih etiketa na garderobi utvrđeno je da jakne, džemperi, dukserice, košulje i farmerice vrede oko 7.500 evra.

(Kurir.rs/Foto:Uprava carine)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track