BIVŠI FUDBALER NJEGUŠ OSLOBOĐEN: Nije prao pare za Vitomira Bajića! Na dve i po godine robije osuđena BAJIĆEVA UDOVICA
Foto: Vladimir Šporčić

SPECIJALNI SUD DONEO ODLUKU

BIVŠI FUDBALER NJEGUŠ OSLOBOĐEN: Nije prao pare za Vitomira Bajića! Na dve i po godine robije osuđena BAJIĆEVA UDOVICA

Crna Hronika -

BEOGRAD - Bivši fudbaler Crvene zvezde Zoran Njeguš danas je pred Specijalnim sudom u Beogradu oslobođen optužbi da je prao novac za Vitomira Bajića, koji je preminuo u zatvoru u Italiji u kom je bio zbog sumnje da je učestvovao u švercu kokaina.

Zbog pranja novca osuđenja je udovica Vitomira Bajića, Draginja Bajić, i ona je danas osuđena je na dve i po godine zatvora i novčanu kaznu od 500.000 dinara.

- Presuda je doneta jednoglasno. Lažno je prikazivano vlasništvo lokala i stanova u Beogradu i na Zlatiboru, kako bi se prikrilo da je stvarni vlasnik Vitomir Bajić, protiv kog se pred sudom u MIlanu vodio postupak za trgovinu drogom. Njegova supruga Draginja Bajić je da bi sprečila oduzimanje imovine, znajući da potiče od krivičnog dela prenela imovinu na optuženog Nemanju Obradovića - rekla je sudija u obrazloženju presude.

Optuženi Nebojša Đokić, zbog poreske utaje je kažnjen sa dve godine zatvora i 500.000 dinara, a obavezan je i da državi Srbiji vrati preko 12 miliona dinara.

Optužbi su oslobođeni i Nemanja Obradović i Žaljko Papić.

Draginja Bajić, udovica Vitomira Bajića danas se nije pojavila na izricnju presude, a sud je doneo odluku i da joj oduzme lokal na Zlatiboru, veličine preko 170 kvadrata.

(Kurir.rs/J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track