SPASLA SINA I POLOMILA KIČMU U PADU LIFTA: Milica je  bila spremna da žrtvuje život za dete, sada leži u bolnici teško povređena
Žrtvovala se za dete Milica Đoković u bolnici, Foto: privatna arhiva

MAJKA HRABROST

SPASLA SINA I POLOMILA KIČMU U PADU LIFTA: Milica je bila spremna da žrtvuje život za dete, sada leži u bolnici teško povređena

Crna Hronika -

Milica Đoković (35) iz Kragujevca teško povređena kada se otkačila sajla lifta, telom uspela da zaštiti dete

Prava drama odigrala se u Kraljevu kada je pukla sajla lifta u kom je Milica Đoković (35) iz Kragujevca bila sa svojim sinom! Srećom, brižna majka je reagovala instinktivno i zaštitila svoje dete, ali je prilikom pada s visine od tri metra doživela tešku povredu kičme.

Horor film

Ova nesreća dogodila se pre nekoliko dana, kada je Milica s porodicom bila u Kraljevu, kod prijatelja koji u kući imaju radionicu i teretni lift. Njenoj deci - a ima ih troje - kako nam je rekla, bilo je zanimljivo da se provozaju tim liftom, koji je bio potpuno ispravan. Ništa nije slutilo na nesreću...

- Ušla sam u lift s jednim sinom, a onda je počela scena kao iz horor filmova - iz bolničkog kreveta u Kliničkom centru Kragujevac opisuje Milica dramu koja joj je promenila život u nekoliko sekundi i nastavlja:

- Kad smo bili na visini od oko tri metra, nešto je puklo i lift je strmoglavo, neverovatnom brzinom poleteo nadole. Ja sam nekako obuhvatila sina. Uspela sam da ga zaštitim, a ja sam svom snagom udarila o zemlju. Hvala bogu, detetu se ništa nije desilo. I još jednom - hvala bogu, ušla sam u lift samo s jednim detetom, a i drugo dvoje su hteli, ali sam im rekla da će oni kasnije. Ne znam kako bih uspela sve da ih spasem da smo svi istovremeno ušli u lift - priča Milica s teškom mukom jer je u velikim bolovima.

Čeka operaciju

Ona je instinktivno reagovala onako kako samo majka može kad joj je dete ugroženo. Polomila je kičmu, a iz Kraljeva je prebačena u kragujevački Klinički centar, gde se i sada nalazi i čeka operaciju, koja je zakazana za sledeću nedelju. Bolno uzdiše i nada se da će joj biti bolje.

- Trudim se da budem raspoložena i srećna, jer moj sin nema nijednu povredu - kaže Milica.

DOBRE PROGNOZE DOKTORA

Hrabra Milica će se oporaviti

foto: privatna arhiva

Milica je zadobila povredu slabinske kičme i prelom pršljena L1. Na svu sreću, Milica može da se oporavi i prognoze su dobre. Ova hrabra žena je srećna i zahvalna jer je spasla život svom detetu i preuzela sav bol na sebe - rekao je za Kurir dr Srđan Vlajović, načelnik odeljenja spinalne hirurgije Kliničkog centra Kragujevac.

Kurir.rs/ Bogdana Đusić Foto: privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track