INŽENJER POGINUO DOK JE RADIO NA RAKETI U KRUŠIKU: Stradao dok su povezivali kapislu na bojevu glavu! ODJEKNULA SNAŽNA DETONACIJA!
Foto: Tamara Trajković

EKSPLOZIJA

INŽENJER POGINUO DOK JE RADIO NA RAKETI U KRUŠIKU: Stradao dok su povezivali kapislu na bojevu glavu! ODJEKNULA SNAŽNA DETONACIJA!

Crna Hronika -

Miroslav Jovanović (52), pogonski inženjer u fabrici "Krušik", poginuo je, a njegov kolega M. P. teško je povređen u eksploziji koja se u ponedeljak oko 11 sati dogodila na poligonu Begove vode kod Valjeva.

foto: Tamara Trajković

Kako saznajemo, nesreća se desila tokom redovnog opita, dok su povezivali kapislu na bojevu glavu protivoklopne rakete, a sagovornici kažu da je odjeknula snažna detonacija.

Nije im prvi put

- Jovanović i M. P., koji je poligonski radnik elektroispitivanja, tu su radili na opitu koji je uobičajen kada je pod nerazjašnjenim okolnostima došlo do eksplozije na bojevoj glavi. Oni su bili iskusni radnici i ovo nije prvi put da su povezivali kapislu. Izuzetno su bili osposobljeni za posao koji su obavljali - kaže izvor Kurira i nastavlja: - Treći radnik je juče pozvao policiju i Hitnu pomoć i prijavio da su mu kolege povređene. M. P. u opekotinama je prebačen u Urgentni centar u Valjevu, a potom na VMA i stanje mu se prati, dok Jovanoviću, nažalost, nije bilo spasa.

foto: Facebook

Kako objašnjava izvor, ovo je prva nesreća na poligonu Begove vode. - Ovde do sada nije bilo nijednog incidenta, a najmanje je 300 ovakvih opita obavljeno - kaže izvor.

Komšije nastradalog Jovanovića o njemu imaju samo reči hvale. - Čim smo jutros čuli vesti, posumnjali smo da je reč o Miroslavu, jer smo znali da je komšija inženjer u "Krušiku". Nažalost, naše crne slutnje su se obistinile. O njemu svako može da kaže samo najlepše - pričaju komšije i dodaju: - Divan, porodični čovek, otac troje dece. Brinuo je o bolesnoj majci, ne znamo kako će ona ovo podneti. Otac mu je bio stolar, a i on se bavio stolarijom, i to uspešno. Bog očigledno uzima samo najbolje, jer je Miroslav bio takav, za sve je imao vremena i sve je mogao, ništa mu nije bilo teško.

Vodeći u svom poslu

Jovanovićeve kolege kažu da je on bio jedan od vodećih inženjera u fabrici namenske industrije.

- Povremeno je odlazio na taj poligon, baš da bi radio ovakve opite. Niko ne zna šta je krenulo po zlu, bio je vrstan stručnjak. Verujte da ne možemo ni da govorimo od šoka, bio je izuzetan kolega, posećivali smo se po porodičnim slavljima - rekao je kroz suze jedan od radnika "Krušika".

Predsednik Srbije

Ustanoviće se konkretna odgovornost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da se čeka izveštaj nadležnih službi o nesreći u "Krušiku", ali i da ne očekuje da će se to dogoditi brzo zbog uviđaja.

- Na Maljutku je trebalo povezati žice. Očigledno su bile pogrešno povezane. Dobićemo ceo izveštaj. To su stvari koje se dešavaju u fabrikama oružja, uvek će se dešavati i uveren sam da će se ustanoviti konkretna odgovornost - rekao je predsednik novinarima posle sednice Vlade i uputio iskreno saučešće porodici stradalog.

Kurir.rs /J. R. - S. S. - J. I./foto:Tamara Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track