JUTKI POTVRĐENA PRESUDA: Mora na robiju zbog polnog uznemiravanja bivše saradnice Marije Lukić
Foto: Nemanja Nikolić

Viši sud u Kruševcu

JUTKI POTVRĐENA PRESUDA: Mora na robiju zbog polnog uznemiravanja bivše saradnice Marije Lukić

Crna Hronika -

Ne mogu da verujem da je gotovo, predugo je trajalo, kazala je Marija Lukić, žrtva seksualnog predatora iz Brusa

Milutinu Jeličiću Jutki, bivšem predsedniku opštine Brus, u utorak je potvrđena kazna od tri meseca zatvora za krivično delo nedozvoljene polne radnje nad saradnicom Marijom Lukić.

Posle godinu i po dana, koliko je trajalo suđenje, priča o seksualnom predatoru iz Brusa je završena. Jeličić je osuđen na kaznu zatvora na osnovu prijave Lukićeve, a ona u razgovoru za Kurir priznaje da još ne može da poveruje da je sve gotovo.

Zagorčao joj život

- Predugo je sve trajalo, previše pritisaka, previše maltretiranja da je izgledalo kao da traje čitavu večnost. Zaista se nadam da je ovo veliki pomak za nas žene, koliko god benigno delovala kazna na koju je osuđen. Bez demagoških floskula, sve žene u Srbiji zaista moraju da budu zaštićene, a nasilnici tamo gde im je mesto, iza rešetaka - poručila je Lukićeva.

Kako i ona i čovek koji joj je zagorčao život žive u istom, malo mestu, stalni susreti su neminovnost.

- Nisam iz principa htela da odem, iako su se mnoge žene odselile, čak i sa porodicama. U neprijatnostima je posebno prednjačio njegov bratanac, bivši direktor JP „Rasina“, koji je medijima davao saopštenja u kojima me vređa. Tu su bili i komentari na mrežama, lažne vesti, lažne fotografije... Ali izdržala sam i ponosna sam zbog toga - dodaje Lukićeva.

Advokat Borivoje Borović, koji je na suđenju zastupao Lukićevu, kaže da će Jeličić sada dobiti poziv od Uprave za izvršenje krivičnih sankcija na kome će naznačiti datum kada treba da se javi na izdržavanje kazne.

Probaće da pobegne?

- Verujem da će pokušati da izbegne zatvor i da će policija morati da ide po njega - dodaje Borović.

Podsetimo, policija je sredinom 2018. u Kruševcu podnela krivičnu prijavu kojom je bilo obuhvaćeno sedam žena, ali je tužilaštvo pokrenulo postupak protiv Jutke samo u slučaju Marije Lukić. Suđenje je u jednom trenutku prebačeno iz Brusa u Kruševac zbog haosa koji su pred ovom institucijom priređivale Jeličićeve pristalice. Bivši predsednik opštine Brus je sve vreme tvrdio da je nevin.

Kurir.rs/ Katarina Blagović Foto: Nemanja Nikolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track