ZBOG LUDILA JE NASTRADALA JEDNA ISKRENA MLADA DUŠA: Potresne reči teče nastradalog Srbe (20) koga je u SMRT ODVEZAO pijani drug
Foto: Marko Smiljković, Instagram

velika tuga u nišu

ZBOG LUDILA JE NASTRADALA JEDNA ISKRENA MLADA DUŠA: Potresne reči teče nastradalog Srbe (20) koga je u SMRT ODVEZAO pijani drug

Crna Hronika -

Srbica je bio dete za poželeti, skroman, pošten, nikakav prekršaj u životu nije napravio...

Ovim rečima tužno objašnjava rođak mladića koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Nišu. Tragična saobraćajka u kojoj je poginuo Srba Živković (20) iz sela Gornja Vrežina duboko je potresla celu porodicu, ali i prijatelje preminulog.

Do jezivog udesa došlo je kad je vozač S. B. (27) automobilom marke BMW sleteo sa kolovoza i udario u zgradu pored puta.

Kako je Živkovićev teča Vekoslav Dinić objasnio mladić koji je izazvao saobraćajnu nesreću bio je Srbin komšija.

- Otac mu je kupio automobil iako nije imao položen vozački ispit. Svakodnevno je dobijao novac za džeparac te je tako počeo da privlači pažnju devojčica. Te večeri sa njima u društvu su bile neke devojke koje su odvezli kući pre neseće - priča Srbin teča.

foto: Marko Smiljković

Nastradali mladić ima stariju sestru koja se pre nekoliko godina preselila u Švedsku, a kako navodi njihov teča oboje su deca za primer.

- Čuo sam od svog sina da je Srba imao nesreću. Odmah smo obavestili njegovog oca Miloša, ali tada niko nije znao da je dete preminulo. Spremili smo se da pođemo u Klinički centar, a mislili smo da Srba ima samo povrede. Međutim, kad nam tamo nisu davali nikakve konkretne informacije, zapitali smo se šta se dešava - priča Vekoslav.

Pukla mu je srčana aorta

Nakon razgovora sa policijom porodici je saopštena najtužnija vest - da je Srba podlegao povredama na mestu nesreće.

- Preuzeli smo ga sa sudske medicine, povrede gotovo i da nema, ali nažalost od jakog udarca mu je pukla srčana aorta i ugasio se jedan mlad život. Za njegovu smrt odgovoran je dečko koji je bio šest-sedam godina stariji od njega i koji nije poštovao brzinu, nije obraćao pažnju i na svoj, a kamoli na tuđ život. Zbog njegovog ludila je nastradala jedna iskrena mlada duša - priča teča nastadalog Srbe.

Vozač vozio pod dejstvom alkohola

S. B, koji je izazvao nesreću, poznat je u selu Gornja Vrežina kao neko ko je često znao da vozi pod dejstvom alkohola i bez dozvole.

- Tuga je velika, jedan mlad život je ugašen. Srba je bio dete za primer, uvek nasmejan, raspoložen, jedna iskrena duša, ispred koga je tek život bio, ali nažalost mladalačkim ludarijama je ugašen. Svi smo duboko potrešeni, tužni, slomljenog srca. Srba će nedostajati ocu, baki, deki, sestri, meni i mojoj porodici, ali i svima koji su ga poznavali - kaže Vekoslav.

Mnoštvo Srbinih vršnjaka i prijatelja tužnim porukama na društvenim mrežama opraštalo se od nastadalog druga.

Tragedija se dogodila u noći između subote i nedelje u Bulevaru Nikole Tesle u Nišu. Automobil marke BMW je velikom brzinom izleteo sa kolovoza posle kružnog toga, udario najpre u žardinjeru koju je "nosio" oko 20 metara i na kraju se zakucao u zgradu "Niš auta".

(Kurir.rs/Blic/Foto:Marko Smiljković/Instagram printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track