VOĐA GRUPE IZ ARANĐELOVCA NA VEZI SA ALBANSKIM NARKO BOSOM: Kamion sa 628 kg skanka bio natovaren za put, a drogu pakovale i žene
Foto: MUP Srbije

isplivali detalji istrage

VOĐA GRUPE IZ ARANĐELOVCA NA VEZI SA ALBANSKIM NARKO BOSOM: Kamion sa 628 kg skanka bio natovaren za put, a drogu pakovale i žene

Crna Hronika -

Dragan Đ. (54) označen je kao vođa kriminalne grupe uhapšene u Aranđelovcu u akciji Uprave kriminalističke policije u kojoj je zaplenjeno 628 kilograma skanka.

On je već godinama bio na meti policije jer je važio za jednog od najjačih šumadijskih narko-dilera i samo se čekao pogodan momenat za njegovo hapšenje. Navodno je napravio i kontakte preko kojih je skank nabavljao iz Albanije.

- Na početku se radilo o manjim količinama koje je rasturao po Aranđelovcu i okolnim gradovima. Onda je počeo da igra na veliko i da nabavlja veće količine skanka, ali se sa tom količinom okrenuo inostranom tržištu. Najpre zbog daleko veće zarade koju mu je omogućavala prodaja droge van zemlje, ali i zbog straha od saradnje sa lokalnim dilerima iz Aranđelovca. Đurović je bio svestan da bi hapšenje lokalnih dilera policiju moglo da dovede do njega i odvede ga na višegodišnju robiju, a sve to zbog sitne prodaje na grame. Zato se i odlučio na inostrano tržište, a glavni saradnik u tom poslu bio mu je Marko P. (34) iz Jelovika koji je radio kao vozač kamiona - ispričao je izvor iz istrage.

Dodaje da je Marko P. godinama radio kao profesionalni šofer i da je promenio nekoliko auto-prevozničkih firmi, upoznao celu Evropu i došao u kontakt sa ljudima po raznim carinskim skladištima koji su bili zainteresovani za dalju prodaju droge.

- Draganu Đ. i njemu je to donosilo veliku zaradu. Policija je imala saznanja o tom poslu, ali se čekao momenat da obojica, kao i ostali saradnici, budu uhvaćeni na delu sa drogom kao dokaznim materijalom - priča izvor iz istrage.

Takva situacija otvorila se u utorak kad je policija došla do saznanja da je u hangaru u selu Jelovik, u kome je Marko P. parkirao svoj kamion, stigla velika količina skanka.

Radilo se tačno o 628 kilograma droge koja je prošvercovana iz Albanije.

- Droga je bila spakovana u plastične kese i kutije i spremna za dalju distribuciju. Većina kesa je već bila spakovana u švercerske torbe i sakrivena u kanal za popravku vozila i među alatom. U momentu kad su specijalci UKP upali u hangar. Unutra je osim njih dvojice bilo još sedmoro njihovih saradnika, od kojih su dve žene, Zorica J. (34) i Bojana T. (35). Oni su zatečeni u momentu dok su pakovali kese sa skankom. Svi uhapšeni su iz Aranđelovca i svima je određeno policijsko zadržavanje nakon čega su privedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Kragujevcu - kaže sagovornik upoznat sa istragom.

Aranđelovački policajci prema njegovim rečima uopšte nisu bili upoznati sa izvedenom akcijom.

- Zbog rizika da Dragan Đ. ima svoje saradnike u lokalnoj policiji celu akciju je u najvećoj tajnosti izveo UKP iz Beograda - objašnjava izvor iz istrage.

U akciji su uhapšeni i Dragan J. (22), Ivan T. (31), Stefan M. (26), Marko Ž. (31) i Goran T. (37).

Osim narkotika, kod osumnjičenih policija je pronašla i veću količinu novca, koja im je oduzeta, mobilni telefoni i kamion koji je služio za šverc skanka.

- Kamion je poslat na veštačenje. Ono što je na prvi pogled moglo da se uoči jeste da ovo teretno vozilo ima specijalne bunkere u kojima je najverovatnije droga i sakrivana. Za sada nije poznato koje su bile krajnje destinacije za prodaju droge, ali je sigurno da su to zemlje EU - kaže izvor iz istrage

(Kurir.rs/Ekspres/Foto:MUP Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track