OJADILA SLUŽBU SOCIJALNE POMOĆI ZA 47.000 EVRA: Plan Srpkinje iz Austrije otkriven kad je sa članovima porodice UHVAĆENA U PLJAČKI
Foto: Youtube

lagala vlasti

OJADILA SLUŽBU SOCIJALNE POMOĆI ZA 47.000 EVRA: Plan Srpkinje iz Austrije otkriven kad je sa članovima porodice UHVAĆENA U PLJAČKI

Crna Hronika -

Austrijanka srpskih porekla (28) osuđena je na 16 meseci uslovnog zatvora pred sudom u Austriji jer je u obrascu za primanje socijalne pomoći lagala da je neudata i na taj način "zaradila" 47.123 evra.

Otkrivena je kad je uhvaćena u pljački sa još dva člana porodice.

Austrijanka srpskih korena optužena za prevaru i krađu u Senkt Peltenu. Najpre je živela sa suprugom u Srbiji, ali kako brak nije išao dobro vratila se u kuću roditelja u okrugu Tulin.

Tada se prijavila za minimalni prihod socijalne pomoći, a iako još udata, označila je da je "slobodna".

Možda njena prevara ne bi bila otkrivena da policija nije dobila više prijava da su u centrima za prikupljanje otpada zabeležene krađe električnih uređaja. Zbog čestih provala policija je detaljno pregledala 21 sigurnosnu kameru i uočila ovu devojku sa još dve osobe.

Proverama je utvrđeno da su Srpkinja i te dve osobe u srodstvu, a ona je osumnjičena da je učinila prevaru na osnovu koje je dobila nezaslužene socijalne beneficije.

- Nisam znala da to činim jer nisam pažljivo pročitala prijavu - branila se pred sudom.

Na kraju je kazala da će sve uredno platiti i da će brakorazvodna parnica uskoro biti gotova.

Srpkinja je osuđena na 16 meseci uslovno.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track