UDAREN 27 PUTA, PA ZAPALJEN: Evo kako se brani bračni par osumnjičen za SVIREPO UBISTVO kod Novog Pazara
Foto: Privatna Arhiva

NIJE PRECIZIRANO ČIME JE TUČEN

UDAREN 27 PUTA, PA ZAPALJEN: Evo kako se brani bračni par osumnjičen za SVIREPO UBISTVO kod Novog Pazara

Crna Hronika -

Svedočenjem medicinskih veštaka pred Višim sudom u Novom Pazaru nastavljeno je suđenje bračnom paru Muhović, Senadu (37) i Muberi (35), za svirepo ubistvo Anela Papića (32) iz Sjenice, juna 2017. godine.

Predstavljajući svoje nalaze, veštaci su naveli da je Papić zadobio više povreda svih delova glave, među kojima su i prelomi lobanje i kostiju vilice, kao i povrede ruku koje su, prema njihovom zaključku, nastale prilikom pokušaja odbrane, navode "Novosti".

foto: Privatna Arhiva

Na osnovu zadobijenih povreda veštaci nisu mogli zaključiti da li je sve povrede Papiću zadala jedna ili više osoba, kao ni čime su one nanete.

Medicinski stručnjaci su se saglasili da takve vrste povreda nastaju od tupih predmeta, pa ne isključuju mogućnost da je ubica ili više njih koristio metalnu šipku, drvenu palicu ili kamen.

Obdukcijom tela ubijenog Papića nisu utvrđeni tragovi gareži ili dima u disajnim organima što ukazuje na to da je on zapaljen nakon ubistva, ali sudski veštak nije isključio mogućnost da je mogao biti živ u tom trenutku jer se sve dešavalo na otvorenom prostoru.

Supružnici su optuženi da su pre tri godine brutalno ubili, a potom i spalili Anela Papića, Muberinog ljubavnika.

Oni se terete da su Anela namamili u atar sela Ponorac, gde se ranije nalazio sa Muberom, a potom nasrnuli na njega i zadali mu 27 udaraca tupim predmetom.

Sumnja se da su ga nakon toga odvukli do obližnjeg šiblja i pokušali da ga zapale. Unakaženo i nagorelo telo mladića pronađeno je dan kasnije, kada su Muhovići već bili napustili Srbiju i nalazili se u Nemačkoj, u kojoj su godinama živeli.

Nakon što je objavljeno da su glavni osumnjičeni za ubistvo, rešili su da se vrate u Srbiju, a uhapšeni su desetak dana kasnije na graničnom prelazu Horgoš, prilikom ulaza u zemlju.

Dok su bili u bekstvu govorili su da nemaju nikakve veze sa tim zločinom, obećavajući da će istražnim organima kazati sve što znaju.

Međutim, tokom istrage i suđenja Mubera se branila ćutanjem, dok je Senad izneo odbranu, tvrdeći da nije ubio Anela.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track