AUTOBUS IZ HAMBURGA STIGAO NA HORGOŠ RANOM ZOROM: Carinici prvo pretresli prostor za odmor vozača pa putnike! Evo šta su sve našli
Foto: Carina Srbije

roba će biti zadržana do okončanja postupka

AUTOBUS IZ HAMBURGA STIGAO NA HORGOŠ RANOM ZOROM: Carinici prvo pretresli prostor za odmor vozača pa putnike! Evo šta su sve našli

Crna Hronika -

Poslednjih dana, na našim najvećim prelazima Horgošu i Gradini, primetne su učestalije zaplene duvanskih proizvoda među kojima prednjače cigarete i arome za nargile.

Gotovo 400 paklica cigareta pokušao je da preko prelaza Gradina prokrijumčari 37-godišnji bugarski državljanin, jedan od putnika autobusa koji je iz Sofije saobraćao ka španskom gradu Mirandeli.

foto: Carina Srbije

U tome su ga omeli carinici koji su 9. novembra 2020. godine, zajedno sa policijom, ovaj autobus izdvojili za detljan pregled na ulazu u našu zemlju. Tada se ispostavilo da su torbe sa ličnim prtljagom pomenutog putnika, umesto garderobom napunjene boksovima cigareta.

foto: Carina Srbije

Još jedan neobičan slučaj zabeležen je prethodnog dana na prelazu Horgoš, kada su carinici u saradnji sa policijom zaplenili gotovo 60 kilograma različitih aroma za nargile. Prekršaj je otkriven kada je u ranim jutarnjim satima za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao autobus koji je bio na putu iz Hamburga ka Prizrenu.

foto: Carina Srbije

Na uobičajeno pitanje o robi za prijavljivanje, vozač i malobrojni putnici rekli su da sa sobom nose samo lični prtljag. Tokom detaljnog pregleda koji je ipak usledio, najpre je u prostoru predviđenom za odmor vozača pronađeno 15 kantica od po 500 ml aroma za nargile.

foto: Carina Srbije

Daljom kontrolom je i u prikolici sa koferima i torbama putnika pronađeno još pet kartonskih kutija sa ukupno 50 kantica od po kilogram različitih voćnih aroma za nargile.

Кrijumčarena roba će biti zadržana do okončanja postupka, a vozača autobusa iz Podujeva su u dalju nadležnost preuzeli policija i tužilaštvo.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja