Najnovije vesti

BUGARSKI KOMBI SA 7 PUTNIKA STIGAO JE NA GRADINU: Carinska službenica im postavila 1 pitanje, a onda je usledio pretres FOTO
Foto: Uprava Carina Srbije

sprečen pokušaj krijumčarenja

BUGARSKI KOMBI SA 7 PUTNIKA STIGAO JE NA GRADINU: Carinska službenica im postavila 1 pitanje, a onda je usledio pretres FOTO

Crna Hronika

Carinici se na graničnim prelazima često suočavaju sa pokušajima šverca najrazličitije robe među kojom je uvek aktuelna garderoba, a posebno na prelazu iz jedne sezone u drugu.

Tako su u poslednja dva dana sprečena dva pokušaja krijumčarenja odeće kako originalnih marki, tako i onih u čiju se originalnost sumnja.

foto: Uprava Carina Srbije

Sinoć je na prelazu Gradina oko 20 časova na red za redovnu kontrolu na ulasku u zemlju pristigao je kombi bugarskih registarskih oznaka u kome je kao suvozač putovao 28-godišnji bugarski državljanin.

foto: Uprava Carina Srbije

Кombi marke ''ford tranzit'' kretao se na relaciji Bugarska – Nemačka prevozeći sedam putnika, a na pitanje carinske službenice da li imaju nešto da prijave, svi su odgovorili da sa sobom ne nose ništa sem ličnih stvari.

Tada je kombi izdvojen za detaljan pregled tokom koga je utvrđeno da su torbe suvozača prepune sumnjive odeće poznatih robnih marki. Naime, u torbe je bilo zapakovano gotovo 100 raznih odevnih predmeta i to: više od 40 jakni, skoro 40 trenerki, kao i 17 majica dugih rukava.

foto: Uprava Carina Srbije

Dan ranije, 8. novembra 2020. godine, u jednom autobusu koji je pristigao na granični prelaz Horgoš pronađeno je dovoljno firmirane garderobe, da bi se njome mogao snabdeti omanji muški butik. Prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na ulazu u našu zemlju izdvojen autobus danskih registarskih oznaka koji saobraća na relaciji Кopenhagen-Tetovo.

foto: Uprava Carina Srbije

Bez obzira što su se prisutni putnici i vozači izjasnili da nemaju ništa za prijavljivanje, već na samom početku pregleda su iza prvog reda kofera, u prtljažnom delu, pronađene kartonske kutije pune nove garderobe.

foto: Uprava Carina Srbije

I to, ni manje ni više, nego 36 kutija i sedam velikih crnih džakova punih nove muške garderobe. Iako se navodno radilo o pošiljkama koje su predate na prevoz pomenutim autobusom, u njima se našlo čak 800 novih muških jakni, dukserica, trenerki, farmerki i majica pomenute robne marke, očigledno namenjenih daljoj preprodaji.

foto: Uprava Carina Srbije

Protiv 42-godišnjeg severnomakedonskog državljanina, vozača autobusa, pokrenut je prekršajni postupak, do čijeg će okončanja krijumčarena garderoba biti privremeno zadržana.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track