SIN ZVEZDINOG FUDBALERA IZREŠETAN NA PARKINGU: Ubica poznavao Repčićevo kretanje i navike! ISPALIO TRI METKA, čaure nisu nađene
Foto: Ana Paunković

ubistvo

SIN ZVEZDINOG FUDBALERA IZREŠETAN NA PARKINGU: Ubica poznavao Repčićevo kretanje i navike! ISPALIO TRI METKA, čaure nisu nađene

Crna Hronika -

Vedran Repčić (41), sin bivšeg fudbalera Crvene zvezde Srebrenka Repčića, ubijen je juče oko 10 sati u Ulici braće Jerković u Beogradu. U njega je napadač sav u crnom ispalio tri hica iz revolvera i pobegao.

uviđaj
uviđajfoto: Ana Paunković

Zločin se dogodio u blizini kuće u kojoj je Repčić, koji je bio dobro poznat policiji i koji je robijao zbog jednog ubistva, a sudilo mu se za još dva, živeo s majkom, uglednom lekarkom.

Iskočio iz žbunja

- Napadač je očigledno dobro poznavao Repčićevo kretanje i navike. Sumnja se da ga je neko vreme pratio i da je čekao pogodan trenutak za napad. Pretpostavlja se da je bio sakriven u žbunju - kaže izvor iz istrage i nastavlja: - Kad je prvi metak pogodio Repčića, počeo je da beži, ali ga je ubica stigao i pucao mu u grudi još dvaput. Čaure nisu nađene, pa se veruje da je pucano iz revolvera.

Komšije

Ubio Brku zbog 200 dinara

Komšije ubijenog Repčića za njega nisu imale reči hvale.

- Bio je problematičan odmalena. Roditelji su mu se razveli kada je imao 10 godina i od tada je živeo sa mamom. Kažu da je učestvovao u brojnim razbojništvima, a ubio je Brku zbog 200 dinara. Inače, taj čovek mu je pomagao i uvek davao za cigarete - rekle su komšije.

Surovu likvidaciju videla je komšinica D. M., koja je šetala psa. - Videla sam Vedrana na parkingu, išao je donjom ulicom kada sam čula jedan pucanj. Pomislila sam da je petarda, ali su onda odjeknula još dva. Tada sam videla momka kako leži na travi, između kombija i auta - ispričala je D. M. i opisala napadača.

forenzičari
forenzičari foto: Ana Paunković

- Muškarac koji je pucao se savio, u crno-sivu torbu stavio pištolj i pobegao u žbunje. Lice mu nisam videla - rekla je potresena žena i dodala: - Odmah sam pozvala muža i rekla da zove policiju, jer sam od šoka stala kao ukopana. Nikoga na ulici nije bilo osim mene, Vedrana i ubice.

Otac uspešan

Bogata karijera

Srebrenko Repčić poznati je fudbaler. Proslavio se igrajući za Crvenu zvezdu, u koju je došao iz Sarajeva. Posle Zvezde nastupao je za turski Fenerbahče, Standard iz Liježa, a karijeru je završio u francuskom Genganu. Postao je trener, a dok je radio u francuskom klubu Levalis, trenirao je Didjea Drogbu, koji mu se u svojoj biografiji zahvalio. Trenutno živi u inostranstvu.

Ovo nije prvi put da se Repčić našao na meti napadača. Pre pet godina je pukom srećom preživeo sačekušu, i to na gotovo istom mestu kao juče. - Bio je ranjen u grudi i glavu, ali nije sarađivao s policijom. Njegova majka je tada rekla da je izašao ispred kuće jer ga je neko pozvao na telefon - podsetio je sagovornik.

Problematičan oduvek

Ime Vedrana Repčića na stranicama crne hronike počelo je da se pojavljuje još dok je bio maloletnik. - Bio je osuđen na 10 godina zatvora zbog ubistva Predraga Milosavljevića, vlasnika prodavnice "Brka", prilikom pljačke u Ulici braće Jerković u avgustu 1998. Optuživan je da je ubio i taksistu Branka Topalovića 1996, ali i jednog čuvara. Međutim, za te zločine je oslobođen zbog nedostatka dokaza - kaže izvor.

(Kurir.rs/ J.Ivić-J.Rafailović/ Foto: Ana Paunković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track